Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

PHB2

Deze groep wordt gedraaid door Evelien Dekkers (dinsdag t/m vrijdag) en Lieke Schoenmakers (maandag). 
 

Even voorstellen: Evelien Dekkers

Ik ben 38 jaar oud. Ik ben sinds 2002 werkzaam in het onderwijs. Voorheen op een jenaplanschool. In die periode heb ik mij gespecialiseerd in het hoogbegaafde kind. 

Sinds 2017 sta ik met heel veel plezier op de HB afdeling van onze school. Vorig jaar hebben we samen heel veel geleerd over onszelf. We leren hoe we ons steeds een beetje verder kunnen ontwikkelen op verschillende vlakken. Daar gaan we dit jaar 'gewoon' mee verder. In onze klas mag iedereen zijn wie hij is, mag (moet!) je fouten maken en gaan we samen voor een veilige en gezellige groep. We onderzoeken samen waar onze ontwikkelpunten liggen en passen de leerstof hier zoveel mogelijk op aan. 

 Levenslessen

Vorig schooljaar heb ik een super boeiende opleiding gevolgd: levenshoudingsgericht onderwijs. De kinderen hebben vele 'levenslessen' gehad. Vanuit positieve psychologie leren zij positief in het leven te staan en zichzelf beter te leren kennen met alles wat daarbij komt kijken. Ze leren onder andere over mindset, executieve functies en emoties. Hierdoor vergroten zij hun veerkracht. 

 Hoe blijft u op de hoogte?
Via Parro en via de mail houd ik u op de hoogte van alles wat leeft in de klas. 

Hoe ben ik te bereiken? 
Dat kan via de mail: leerkracht.phb2@montessoriplus.nl. De leerkracht die op de betreffende dag werkt, zal deze mail lezen en beantwoorden. 

 Heeft u vragen of wilt u kijken naar het werk waar uw kind trots op is, dan bent u na schooltijd van harte welkom in de klas. Ik ben van dinsdag tot en met vrijdag aanwezig. Op maandag is Noortje in de groep. 

 Als er écht iets belangrijks speelt, maakt u zich zorgen of heeft u een vraag, kom dan persoonlijk even langs. Graag na schooltijd, zodat ik me in de ochtend op de kinderen kan richten. Uiteraard is het ook mogelijk om een afspraak te maken zodat we meer tijd hebben om iets te bespreken.
 

Even voorstellen: Lieke Schoenmakers

Ik ben Lieke Schoenmakers, 32 jaar en sinds dit schooljaar werkzaam op de Montessori+. Voordat ik het onderwijs in ben gegaan was ik ruim 10 jaar werkzaam als communicatiemedewerker, maar merkte na verloop van tijd dat het basisonderwijs veel beter bij mij past waarna ik de deeltijd Pabo opleiding ben gaan volgen. Vorig jaar was ik werkzaam in een bovenbouwgroep in Tilburg. Nu mag ik met veel plezier deel uitmaken van het team in Prinsenbeek, waarbij ik op dinsdag werkzaam ben in HB2 naast Evelien (ter vervanging van Noortje tijdens haar zwangerschapsverlof) en op woensdag en donderdag als duo-collega van Eefje in BB2.

In de klas vind ik het heel belangrijk dat er rust heerst en de sfeer er fijn is zodat we prettig kunnen werken. Mijn streven is dat ieder kind dagelijks met veel plezier naar school komt en daar helemaal zichzelf kan zijn. We zijn allemaal verschillend en samen vullen we elkaar aan. 

Hoe blijft u op de hoogte?

Wekelijks zullen er nieuwe berichten op Parro verschijnen zodat u op de hoogte bent van wat er speelt in de klas. Ook worden hier oproepjes geplaatst wanneer er hulp nodig is of als er activiteiten gepland zijn.

Hoe neemt u contact met mij op?

U mag mij altijd mailen wanneer er vragen of mededelingen zijn. Persoonlijk kan dit via lieke.schoenmakers@montessoriplus.nl, of bij zaken die de groep aangaan via leerkracht.phb2@montessoriplus.nl. Persoonlijk contact is in sommige gevallen fijner, u kunt altijd na schooltijd even binnenlopen. Wanneer het meer tijd nodig heeft kunnen we een afspraak inplannen. 

We gaan er een fijn schooljaar van maken!