Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

PBB2

Deze groep wordt gedraaid door Eefje Postma (maandag, dinsdag, vrijdag) en Lieke Schoenmakers (woensdag, donderdag).
 

Even voorstellen: Eefje Postma

 
Ik ben Eefje Postma, 37 jaar. Ik sta inmiddels 15 jaar voor de klas en ben sinds 4 jaar leerkracht bij Montessori+. Ik werk op maandag, dinsdag en vrijdag. Op woensdag en donderdag studeer ik sinds dit schooljaar voor mijn Master Pedagogiek. Op woensdag en donderdag staat Lieke voor de groep.

Ik heb de Montessori-opleiding afgerond en heb een aantal jaren geleden ook de opleiding tot Happy Coach gedaan. Ik vind het belangrijk dat kinderen in de klas gelukkig zijn. Kinderen hebben een plek nodig waar zij zichzelf mogen en kunnen zijn, waar zij geaccepteerd en gerespecteerd worden. In een gelukkige klas zijn kinderen blij voor elkaar, leven ze met elkaar mee en helpen ze elkaar om verder te komen. In een gelukkige klas wordt samen geleerd. Ieder kind zal iets tegenkomen dat hij of zij moeilijk vindt of waar het fouten in maakt, en dat mag. Dat is juist goed! Zo leren we iedere dag weer nieuwe dingen.

Hoe blijft u op de hoogte?
Een paar keer per week zal ik op Parro posten, zodat we kunnen laten zien wat we in de klas doen. Ook oproepen voor hulp en activiteiten die gepland staan, kunt u hier vinden. Aan het eind van de week krijgt u een klassenmail van mij, waarin ook vragen of (belangrijke) mededelingen zullen staan.

Hoe neemt u contact met mij op?
Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij persoonlijk, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Als het om uw kind of de groep gaat, is het het makkelijkste om dit via leerkracht.pbb2@montessoriplus.nl te doen.

Mijn eigen mailadres is eefje.postma@montessoriplus.nl 

Ik lees dagelijks na schooltijd mijn e-mail, maar in principe niet 's avonds en in het weekend.

Belangrijk: e-mail is niet altijd de beste keuze voor communicatie. Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan stel ik het op prijs als u niet e-mailt maar mij even persoonlijk aanspreekt. U kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen, want in de ochtend wil ik graag de kinderen kunnen begroeten en hen de gelegenheid geven om iets te vertellen. Als er meer tijd nodig is kunt u natuurlijk ook een afspraak maken.
 
Ik hoop dat u er samen met mij een leuk en leerzaam schooljaar voor uw kind van wilt maken!

 

Even voorstellen: Lieke Schoenmakers

Ik ben Lieke Schoenmakers, 32 jaar en sinds vorig schooljaar werkzaam op de Montessori+. Voordat ik het onderwijs in ben gegaan was ik ruim 10 jaar werkzaam als communicatiemedewerker, maar merkte na verloop van tijd dat het basisonderwijs veel beter bij mij past waarna ik de deeltijd Pabo opleiding ben gaan volgen. Eerder was ik werkzaam in een bovenbouwgroep in Tilburg. Nu mag ik voor het tweede jaar met veel plezier deel uitmaken van het team in Prinsenbeek, waarbij ik op dinsdag werkzaam ben in HB2 naast Evelien en op woensdag en donderdag als duo-collega van Eefje in BB2.

In de klas vind ik het heel belangrijk dat er rust heerst en de sfeer er fijn is zodat we prettig kunnen werken. Mijn streven is dat ieder kind dagelijks met veel plezier naar school komt en daar helemaal zichzelf kan zijn. We zijn allemaal verschillend en samen vullen we elkaar aan. 

Hoe blijft u op de hoogte?
Wekelijks zullen er nieuwe berichten op Parro verschijnen zodat u op de hoogte bent van wat er speelt in de klas. Ook worden hier oproepjes geplaatst wanneer er hulp nodig is of als er activiteiten gepland zijn.

Hoe neemt u contact met mij op?
U mag mij altijd mailen wanneer er vragen of mededelingen zijn. Persoonlijk kan dit via lieke.schoenmakers@montessoriplus.nl, of bij zaken die de groep aangaan via leerkracht.pbb2@montessoriplus.nl. Persoonlijk contact is in sommige gevallen fijner, u kunt altijd na schooltijd even binnenlopen. Wanneer het meer tijd nodig heeft kunnen we een afspraak inplannen. 

We gaan er een fijn schooljaar van maken!