Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

PBB1

Even voorstellen: Marc Berbers

Ik ben Marc Berbers. Ik ben 35 jaar, getrouwd met Narda en trotse vader van Mees (4 jaar) en Flip (2 jaar). Ik ben geboren en getogen in Prinsenbeek en heb zelf als kind op de Apollo gezeten, waar ik goede herinneringen aan bewaar. De overgang van Apollo naar Montessori+ is voor mij dus ook wel even wennen geweest. Na mijn studie heb ik acht jaar met veel plezier in Dorst les gegeven aan de groepen 7 en 8 en dit wordt mijn zesde schooljaar terug op het 'oude nest'.

Omdat ik sportief ben ingesteld en het erg leuk vind om gymles te geven heb ik direct na de PABO mijn akte Vakbekwaam Leerkracht Bewegingsonderwijs behaald. Vervolgens heb ik in 2016 de Master Special Educational Needs behaald, zodat ik mijn leerlingen in de klas nog beter kan begeleiden tijdens hun leerproces. Direct na de fusie heb ik met een aantal collega's de Montessori-opleiding gevolgd en ik heb daarbij een hoop nieuwe kennis en inzichten verworven.

Ik heb er bewust voor gekozen om les te geven aan de oudste leerlingen van de school. Kinderen in deze leeftijd spreken mij aan, omdat de leerlingen zelfstandig en mondig zijn. Ze houden mij scherp en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ik zie het als een uitdaging om mijn leerlingen op te leiden tot jonge wereldburgers en voor te bereiden op hun volgende stap richting het voortgezet onderwijs. Daarnaast probeer ik elk jaar een gezellige, hechte groep te smeden waar plaats is voor iedereen. Ook vind ik het met name voor de leerlingen van groep 8 belangrijk dat de musical en het afsluitende kamp een onvergetelijke, kostbare herinnering wordt.

Buiten school breng ik graag tijd door met mijn gezin en vind ik het leuk om mooie plaatsen en musea te bezoeken. Ik kook graag, maar geniet nog veel meer van het opeten. Ik maak in opdracht muurschilderingen of graffiti en daarnaast ontwerp en bouw ik carnavalswagens voor de Boemeldonckse Kinder- en Grote optocht. Met judo en voetbal probeer ik zo goed en zo kwaad als dat gaat mijn conditie op peil te houden.

Via e-mail zorg ik er voor dat u op de hoogte blijft van alle belangrijke zaken in en om de klas. Waar mogelijk probeer ik deze informatie te clusteren in één mail, om de mailstroom zoveel mogelijk te beperken. Informele mededelingen zet ik op Parro.

Via e-mail ben ik snel en makkelijk te bereiken. Mijn adres is: marc.berbers@montessoriplus.nl. Op schooldagen lees ik dagelijks mijn e-mail. Voor schooltijd is het altijd erg hectisch en ben ik vaak niet in de gelegenheid om u uitgebreid te woord te staan, maar mijn deur staat na schooltijd altijd voor u open als u iets wil mededelen of als u ergens zorgen over heeft. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken.

We maken er samen een super tof schooljaar van!