Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

PMB2

Deze groep wordt gedraaid door Mirte van der Weerden (maandag, dinsdag, woensdag om de week) en Angele Haagh (woensdag om de week, donderdag en vrijdag).
 

Even voorstellen: Mirte van der Weerden                            

Ik ben Mirte van der Weerden. Ik ben 30 jaar. Samen met mijn man Rick en dochters Eske en Elin woon ik in Oosterhout. 

In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Ik vind het heerlijk om te wandelen, fietsen en dansen en speel graag spelletjes. Daarnaast kruip ik regelmatig achter mijn naaimachine om iets te maken, dit is voor mij een moment van ontspanning. Ik ben altijd graag met mijn handen bezig. Naast het maken van dingen op mijn naaimachine, lees ik graag, speel ik gitaar (niet zo veel als ik zou willen) en teken ik graag. 

Tijdens de PABO kreeg ik de kans om de Montessoriopleiding te volgen. Na mijn eerste stage was ik verkocht aan dit onderwijssysteem. Ik probeer de werkwijze van Maria Montessori dan ook dagelijks toe te passen, niet alleen in de klas, maar zeker ook in de opvoeding van mijn dochters.

Ik sta nu ruim 7 jaar met veel plezier voor de klas. Ik heb op verschillende scholen in Delft en Den Haag gewerkt. Hier heb ik voor de onderbouw en middenbouw gestaan. Omdat wonen en werken in de grote stad niet mijn voorkeur heeft zijn we naar Oosterhout verhuisd en werk ik sinds januari 2018 op de Montessori+ in Prinsenbeek. Ook nu sta ik voor de middenbouw. Deze leeftijdsgroep heeft mijn voorkeur, omdat de kinderen in de middenbouw zo ontzettend veel te leren hebben.

In mijn groep vind ik het belangrijk dat alle kinderen zich op hun gemak voelen. Alle kinderen hebben hun eigen kracht en ik probeer dagelijks de kinderen op die kracht aan te spreken, zodat ze deze nog beter kunnen ontwikkelen. Maar daarnaast probeer ik de kinderen in mijn groep ook te stimuleren om nieuwe krachten te zoeken en deze te ontwikkelen. Het gericht naar kinderen kijken, ze observeren en volgen in hun ontwikkeling zoals dat binnen het montessorionderwijs gebeurt, past dan ook heel goed bij de manier waarop ik tegen het onderwijs aan kijk.

Via e-mail ben ik snel en makkelijk te bereiken. Ik lees mijn e-mail altijd voor en na schooltijd. Mijn mailadres is: mirte.van.der.weerden@montessoriplus.nl.

We maken er samen een super schooljaar van!

Even voorstellen: Angele Haagh

Ik ben Angèle Haagh en ben geboren in 1960.  Mijn 3 kinderen hebben inmiddels het nest verlaten en ik woon met mijn man Sjef in het altijd gezellige Breda. Ik heb 16 jaar op verschillende scholen in Rijen gewerkt en ik werkte 17 jaar met heel veel plezier op de Montessori+ in Breda. Inmiddels werk ik alweer 4 jaar in Prinsenbeek. 

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen talenten, opvattingen en gevoelens. Ontdekken wat ieder kind uniek maakt, ervaar ik als een van de mooiste uitdagingen. Ieder kind moet zich veilig en gerespecteerd voelen. Daarom is een goede band opbouwen met het kind erg belangrijk. Als die band er is ontstaat er een fijne, plezierige, uitdagende werksfeer waarin uw kind zich optimaal kan ontwikkelen.

In mijn vrije tijd lees ik graag en maak ik graag stedentrips met mijn man of vriendinnen. Ook schilder ik graag en ga dan ook regelmatig naar een museum om de kunst af te kijken bij de professionals van nu en vroeger. Ik vind het heerlijk als mijn 3 kinderen met aanhang thuis komen eten om even bij te kletsen. 

Hoe blijft u op de hoogte?
Zo nu en dan zult u van mij of Mirte een e-mail ontvangen met mededelingen en andere dingen die spelen. Ook kunt u via Parro op de hoogte blijven van hetgeen wij in de klas beleven. Daarnaast maken wij gebruik van de website van de school om foto's van bijzondere gelegenheden met u te delen. 

Hoe neemt u contact met mij op?
Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Mijn adres is angele.haagh@montessoriplus.nl. Ik lees iedere woensdag, donderdag en vrijdag vóór en na schooltijd mijn e-mail.

Belangrijk: e-mail is niet altijd de beste keuze. Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan stel ik het op prijs als u niet e-mailt maar mij even persoonlijk na schooltijd aanspreekt. U kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen, (na de corona tijd) want in de ochtend is het erg druk en dan is er weinig tijd om te praten. Als er meer tijd nodig is kunt u natuurlijk ook een afspraak maken.

We gaan er samen een bruisend en leerzaam schooljaar van maken voor uw kind!