Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

PMB2

Deze groep wordt gedraaid door Mirte van der Weerden (maandag, dinsdag, woensdag om de week) en Angele Haagh (woensdag om de week, donderdag en vrijdag).
 

Even voorstellen: Mirte van der Weerden

Ik ben Mirte van der Weerden. Ik ben 29 jaar. Samen met mijn man Rick en dochter Eske woon ik in Oosterhout. 

In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Ik vind het heerlijk om te wandelen, fietsen en dansen en speel graag spelletjes. Daarnaast kruip ik regelmatig achter mijn naaimachine om iets te maken, dit is voor mij een moment van ontspanning. Ik ben altijd graag met mijn handen bezig. Naast het maken van dingen op mijn naaimachine, lees ik graag, speel ik gitaar (niet zo veel als ik zou willen) en teken ik graag. 

Tijdens de PABO kreeg ik de kans om de Montessoriopleiding te volgen. Na mijn eerste stage was ik verkocht aan dit onderwijssysteem. Ik probeer de werkwijze van Maria Montessori dan ook dagelijks toe te passen, niet alleen in de klas, maar zeker ook in de opvoeding van mijn dochter.

Ik sta nu ruim 7 jaar met veel plezier voor de klas. Ik heb op verschillende scholen in Delft en Den Haag gewerkt. Hier heb ik voor de onderbouw en middenbouw gestaan. Omdat wonen en werken in de grote stad niet mijn voorkeur heeft zijn we naar Oosterhout verhuisd en werk ik sinds januari 2018 op de Montessori+ in Prinsenbeek. Ook nu sta ik voor de middenbouw. Deze leeftijdsgroep heeft mijn voorkeur, omdat de kinderen in de middenbouw zo ontzettend veel te leren hebben.

In mijn groep vind ik het belangrijk dat alle kinderen zich op hun gemak voelen. Alle kinderen hebben hun eigen kracht en ik probeer dagelijks de kinderen op die kracht aan te spreken, zodat ze deze nog beter kunnen ontwikkelen. Maar daarnaast probeer ik de kinderen in mijn groep ook te stimuleren om nieuwe krachten te zoeken en deze te ontwikkelen. Het gericht naar kinderen kijken, ze observeren en volgen in hun ontwikkeling zoals dat binnen het montessorionderwijs gebeurt, past dan ook heel goed bij de manier waarop ik tegen het onderwijs aan kijk.

Via e-mail ben ik snel en makkelijk te bereiken. Ik lees mijn e-mail altijd voor en na schooltijd. Mijn mailadres is: mirte.van.der.weerden@montessoriplus.nl.

We maken er samen een super schooljaar van!

Even voorstellen: Angele Haagh