Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

PMB1

Deze groep wordt gedraaid door Marianne Novozamsky (maandag, dinsdag, woensdag) en Renate Koch (donderdag, vrijdag)
 

Even voorstellen: Marianne Novozamsky

Ik ben Marianne Novozamsky en voor het vierde jaar werkzaam hier op school. Ik ben trotse mama van Mila (17), Marijn (15) en Anne (9) en woon in Breda. 

Als Montessori juf sta ik nu 21 jaar voor de klas. Ik heb gewerkt op de Montessorischool in Oosterhout en daar heb ik verspreid over de jaren in alle bouwen gewerkt. Elke bouw heeft zo zijn eigen charme. Afgelopen 4 jaar heb ik in Breda gewerkt in de middenbouw van Montessori+ Breda en nu voor het tweede jaar in Prinsenbeek! 

Dit schooljaar geef ik op maandag, dinsdag en woensdag les aan de kinderen van mb 1. De mb1 groep deel ik met Renate Koch.

De grote uitdaging voor mij als montessorileerkracht is dat je niet klakkeloos een boek volgt, elk kind is uniek en werkt individueel aan zijn/haar eigen ontwikkeling. Daarom is geen een dag hetzelfde. Je moet goed observeren en sturen zodat ieder kind het maximale uit zichzelf kan halen.

Als ik vrij ben, hou ik er van om met mijn hond op pad te gaan. We hebben een enthousiaste hond die altijd wel te porren voor een wandeling! Verder houd ik van muziek en ga ik graag naar concerten en festivals.

Hoe blijft u op de hoogte?
Regelmatig zult u van mij of van de klassenouders een e-mail ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. 

Hoe neemt u contact met mij op?
Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Ik lees dagelijks mijn e-mail op mijn werkdagen. Op dagen dat ik niet op school ben, kan het wat langer duren voordat ik een mailtje gezien heb.

Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan kunt u mij altijd persoonlijk even aanspreken. U kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen zodat we een afspraak kunnen maken.

Ik heb er heel veel zin in en ik weet zeker dat we er een fijn jaar van gaan maken!

 

Even voorstellen: Renate Koch

Ik ben Renate Koch, 37 jaar. Als kind 'opgegroeid' in het Montessori-onderwijs vanaf de peutergroep. Inmiddels werk ik nu al zo'n 15 jaar als Montessori-leerkracht, waarvan 11,5 jaar op de Montessori+ in Breda. Ik ben voor het derde jaar leerkracht in P-MB1, waar ik samen met Marianne voor de groep sta.

Vanuit mijn Montessori-opleiding is mijn interesse om het individuele kind te zien en zo goed  mogelijk te begeleiden steeds verder gegroeid. De afgelopen jaren heb ik mij daarom verdiept in tekentaal, leesbevordering en de visuele cognitieve leerstijl (beelddenken). Terwijl ik mij steeds verder verdiep in het begeleiden van leeruitdagingen, blijft de kracht van het Montessori-onderwijs mij steeds heel duidelijk voor ogen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich prettig voelen op school en dat ze zich gezien en gehoord voelen. Een goede band opbouwen met het kind vind ik heel belangrijk. Daarnaast daag ik het kind graag uit in zijn persoonlijke- en cognitieve ontwikkeling.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd met mijn gezin door. Daarnaast vind ik het leuk om te lezen (en voor te lezen), films te kijken en leuke plekken in Nederland te ontdekken.

Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Mijn mailadres is renate.koch@montessoriplus.nl - ik lees bijna dagelijks mijn e-mail, maar het kan voorkomen dat ik mijn mail niet beantwoord op dagen dat ik niet werk.

Belangrijk: e-mail is niet altijd de beste keuze. Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan stel ik het op prijs als u niet e-mailt maar mij even persoonlijk aanspreekt. U kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen, want in de ochtend is er weinig tijd om te praten en kan ik u niet de aandacht geven die ik graag zou willen. Als er meer tijd nodig is kunt u natuurlijk ook een afspraak maken. 

Op maandag, dinsdag en woensdag treft u Marianne op school aan, op donderdag en vrijdag sta ik voor de groep.

Ik kijk er naar uit om er een onvergetelijk en groeizaam schooljaar van te maken, in samenwerking met u en uw kind.