Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

POB1

Even voorstellen: Marijke Hoekstra

                                                                                                                                                                                                           

Mijn naam is Marijke Hoekstra. Ik ben geboren in Friesland en heb de Pabo in Groningen gedaan. Tijdens mijn stages trokken de kinderen met speciale didactische en pedagogische behoeftes mijn aandacht. Ik heb dan ook direct na het behalen van mijn diploma de studie Special Educational Needs gedaan en ben voor het werk verhuisd naar Breda. Hier woon ik met veel plezier samen met mijn partner, zoon (9 jaar) en dochter (11 jaar). Onze zoon gaat naar de Montessorischool in Prinsenbeek. 

Ik heb 12  jaar in het Speciaal Onderwijs gewerkt. Ik heb daar lesgegeven in verschillende groepen, maar vond mijn passie in de onderbouw. In januari 2018 ben ik begonnen met werken op de Montessori+ in Prinsenbeek. Ik ben dit schooljaar werkzaam op maandag, dinsdag en vrijdag in OB1. Tevens volg ik dit jaar de Montessori opleiding om mijn kennis nog meer te verbreden. 

Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en mogen zijn wie ze zijn! Samen met de kinderen wil ik een goede sfeer in de klas creëren waar ze zich veilig en uitgedaagd voelen om te leren. Ieder kind ontwikkelt zich op eigen wijze, in eigen tempo, met eigen voorkeur en eigen talenten. Binnen het Montessori onderwijs is hier aandacht voor en is er keuzevrijheid in gebondenheid. Ik probeer het kind zo goed mogelijk te observeren, te volgen en begeleiden bij zijn ontwikkeling, zodat het kind de mogelijkheid heeft zich te ontwikkelen tot een zelfstandig en autonoom individu. Een rode draad die loopt door heel de school!

In mijn vrije tijd ga ik er met mijn gezin op uit. Ik bezoek graag verschillende steden in binnen en buitenland of ga lekker de natuur in. Ook hou ik van muziek en dansen. Verder doe ik aan yoga en mee met verschillende groepslessen op een sportschool en hou ik van de Bourgondische levensstijl… lekker eten en drinken met familie en vrienden. 

Hoe blijf je op de hoogte?
Via Parro breng ik je op de hoogte van actuele zaken en mededelingen in en om de klas.
Persoonlijke berichten zal ik via de mail versturen.

Hoe neem je contact met mij op?
Heb je vragen of mededelingen dan kun je mailen naar marijke.hoekstra@montessoriplus.nl.
Wanneer je behoefte hebt aan een gesprek, dan kan je mij altijd mailen om een afspraak te maken. 
 
Ik kijk uit naar een fijne tijd en een prettige samenwerking.