Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BHB4

Deze groep wordt gedraaid door Monique de Jong (maandag, donderdag) en Geert van Tilburg (dinsdag, woensdag, vrijdag).
 

Even voorstellen: Geert van Tilburg

Ik ben Geert van Tilburg en werk met veel plezier voor het 11e jaar op de HB-afdeling van Montessori+. Ik ben 46 jaar, getrouwd en heb twee kinderen (een zoon van 17 die in het vijfde jaar zit van het Voortgezet Onderwijs en een dochter van 14 jaar die dit jaar start in de derde van het TTO).
Ik houd van lezen, ben een filmfanaat, knutsel veel met modelspoor, speel graag strategische bordspellen, blijf in vorm met hardlopen en maak muziek met mijn band de Lekke Band.

Mijn werkervaring strekt zich uit van Speciaal Basisonderwijs (SBO), Praktijk Onderwijs, Regulier Basisonderwijs groep 5 t/m 8 tot Hoogbegaafdheidsonderwijs. Ik koppel mijn werkervaring en specialistische scholing aan een flinke dosis ervaringsdeskundigheid en situaties uit mijn eigen gezin.

Ik werk 3 dagen in de week met de leerlingen van HB4 en vind het leuk dat het dit schooljaar een 7 en 8 combinatie is. Ik heb vorig jaar de opleiding 'levenshoudingsgerichtonderwijs' afgerond en ben bezig om dit op de afdeling te implementeren. Daarnaast ben ik met veel plezier één van de begeleiders van de schoolband. Ik werk van woensdag t/m vrijdag. Monique de Jong vult de andere dagen in.

Hoe blijft u op de hoogte?

Mochten er belangrijke klassenmededelingen zijn dan verstuur ik die per mail, maar alleen wanneer strikt noodzakelijk. Overige schoolmededelingen krijgt u wekelijks via de mail. Daar staan ook afspraken in die gelden voor de HB-afdeling.

Daarnaast worden er geregeld foto's van activiteiten geplaatst op Parro voor kinderen en ouders. Ongewenste foto's worden niet geplaatst en anders snel van internet verwijderd.

Hoe neemt u contact met mij op?

Als je vragen hebt voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Mijn adres is leerkracht.hbh4@montessoriplus.nl

E-mail bekijk ik tijdens werkdagen meerdere malen per dag. Indien nodig ben ik altijd bereid om een gesprek na schooltijd te plannen.

Cadeau Tip!

Op mijn verjaardag 31 januari en aan het einde van het schooljaar krijg ik vaak bedankjes in de vorm van chocolade en alcohol. Ik wil u vragen om het geld dat daaraan besteed wordt samen te leggen voor een leuk klassencadeau in de vorm van een bordspel of iets dergelijks. Geschreven persoonlijke briefjes, mooie kaarten en schattige tekeningen stel ik wel zeer op prijs. Die bewaar ik in mijn map met aandenken en kan dan als ik van mijn pensioen ga genieten nog terugdenken aan de mooie tijd met uw kind ;-)

 

Even voorstellen: Monique de Jong

 

Ik ben Monique de Jong. Ik ben 60 jaar, heb een man (Theo), 3 zoons en 3 schoondochters.  Samen met Theo woon ik in Breda. De kinderen hebben inmiddels hun eigen stek gevonden.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen (langere afstanden) en fitness. Ik zing, ik kook en lees graag. Ik ga ook graag met mijn man de natuur in (wandelend of op de fiets).

Sinds dit schooljaar ben ik nieuw binnen de Montessori plus. Ik werk zowel in HB4 (op maandag en dinsdag) als in BB1 (op donderdag en vrijdag)

Ik heb 15 jaar als logopedist binnen het VSO gewerkt. Na de verkorte deeltijd opleiding tot leerkracht ben ik op De Springplank in Teteringen aan de slag gegaan als leerkracht. 

Daar heb ik de afgelopen 20 jaar gewerkt. Ik houd van uitdagingen en nieuwe dingen leren. Die uitdagingen kreeg ik. Ik ben er bouwcoördinator geweest en volgde een opleiding tot middenmanager. Ik ben er ook 6 jaar part-time directeur geweest. En steeds bleef ik ook leerkracht en heb heel wat bovenbouwgroepen geleid.

Het zoeken naar een nieuwe uitdaging en de drive om te leren zorgde ervoor, dat ik nu de overstap heb gemaakt.

Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten, te leren kennen, nieuwe dingen te leren en om samen te gaan werken. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging! 

We maken er samen een goed schooljaar van.

Ik ben te bereiken op dit e-mailadres: monique.de.jong@montessoriplus.nl. Op schooldagen lees ik dagelijks mijn e-mail.