Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BHB2

Deze groep wordt gedraaid door Maud van Loon (maandag, vrijdag) en Ingrid van Beuningen (dinsdag, woensdag, donderdag).
 

Even voorstellen: Maud van Loon

Mijn naam is Maud van Loon. 26 jaar. Naast dat ik nu gestart ben op Montessoriplus, werk ik ook als ambulant begeleidster bij Autisme en ADHD centrum 't Zonneke in Dongen. Hier begeleid ik kinderen met autisme en ADHD (AACtZ). 

In 2016 heb ik de PABO afgerond. Daarna ben ik fulltime aan het werk gegaan bij AACtZ. In mijn begeleiding zorg ik ervoor dat ik naast of achter het kind sta. Het welzijn van een kind vind ik dan ook het belangrijkste. Wanneer een kind zich prettig voelt, is hij/zij ook in staat om te leren. Van daaruit begeleid ik kinderen en stimuleer ik hun ontwikkeling in de breedste zin van het woord. 

Dit is ook wat ik graag in mijn onderwijs terug laat komen. Zo zal ik de rest van het schooljaar achter en naast uw kind staan en hem/haar stimuleren in zijn/haar ontwikkeling op sociaal-emotioneel gebied, maar natuurlijk ook binnen de vakgebieden. Ook zal ik natuurlijk oog hebben voor het welzijn van uw kind. Dit schooljaar zal ik te vinden zijn op maandag en vrijdag in BHB2. 

Zelf woon ik in Dongen samen met mijn vriend Geert. Ik spreek graag met vrienden af om bijvoorbeeld gezellig samen gezelschapsspellen te spelen, of gewoon samen te borrelen. Daarnaast speel ik ook handbal bij handbalvereniging HV Dongen en loop ik graag hard in de natuur. Wanneer ik even rustig zit, lees ik graag een boek, of ben ik creatief bezig. 

Hoe blijft u op de hoogte? Op Parro posten we regelmatig allerhande nieuwtjes en wetenswaardigheden uit de groep. Daarnaast zult u af en toe van ons of van de klassenouders een e-mail ontvangen waarin we aandacht vragen voor actuele zaken. Post (digitaal of op papier) proberen we te stroomlijnen en gaat zoveel mogelijk op donderdagen de deur uit. 

Hoe neemt u contact met mij op? Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Dat kan via leerkracht.bhb2@montessoriplus.nl. Ingrid en ik lezen deze mail allebei. De leerkracht die op de betreffende dag werkt, zal in principe degene zijn die reageert op de mail. Gemak voor u als ouders, dachten we zo! En omdat het een gezamenlijk emailadres is, zijn beide duo's meteen van alle communicatie op de hoogte. Ik lees dagelijks vóór en na schooltijd mijn e-mail, maar meestal niet in het weekend! Ik probeer nog dezelfde dag of uiterlijk één dag later te reageren. 

Belangrijk: e-mail is niet altijd de beste keuze. Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan stel ik het op prijs als u mij even persoonlijk aanspreekt. U kunt dan het beste na schooltijd even naar de klas komen, want in de ochtend verdeel ik mijn aandacht over de leerlingen die de groep in komen. Als er meer tijd nodig is kunt u natuurlijk ook een afspraak maken. 

Ik hoop samen met uw kind er nog een fijn en leuk schooljaar van te maken!

Even voorstellen: Ingrid van Beuningen


Ik ben Ingrid van Beuningen en ik werk inmiddels 10 jaar met veel plezier op de hb afdeling van Montessori+. Dit schooljaar geef ik op dinsdag, woensdag en donderdag les in HB2. Op maandag en vrijdag is mijn collega Maud van Loon in de groep. Ik heb op wat latere leeftijd voor het onderwijs gekozen en ik ben nog steeds blij met deze keuze. Naast diverse cursussen en trainingen heb ik de 2-jarige opleiding Master SEN aan de Fontys Hogeschool in Tilburg afgerond. Mijn afstudeeronderzoek was gericht op de ontwikkeling van denkvaardigheden en metacognitie bij hoogbegaafde kinderen. Tevens heb ik voor de vakantie de opleiding voor coördinator levenshoudingsgericht onderwijs afgerond. 

In mijn vrije tijd ben ik druk binnen mijn gezin met man en drie kinderen. Ik loop hard, ga geregeld naar theater en museum, organiseer etentjes, want ik hou erg van koken en ik lees graag.

Hoe blijft u op de hoogte?
Dit jaar zullen foto's en andere wetenswaardigheden van de groep via Parro met u worden gedeeld. Daarnaast zullen we regelmatig en in principe op donderdag een klassenmail versturen, waarin we aandacht vragen voor actuele zaken.


Hoe neemt u contact met mij op?
Heeft u een korte vraag of mededeling voor ons, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Kim en ik gebruiken een gezamenlijk e-mailadres te weten: leerkracht.bhb2@montessoriplus.nl  De leerkracht die op de betreffende dag werkt, zal in principe degene zijn die reageert op de mail. Omdat het een gezamenlijk e-mailadres is, zijn Kim en ik meteen van alle communicatie op de hoogte. Ik lees dagelijks vóór en na schooltijd mijn e-mail, maar meestal niet in het weekend! Ik probeer nog dezelfde dag of uiterlijk één dag later te reageren.

Na schooltijd even binnen lopen mag altijd. Mocht ik op dat moment geen tijd hebben dan plan ik graag een nieuwe afspraak. Ik verheug me op het nieuwe schooljaar en kijk uit naar een prettige samenwerking.