Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BHB1

Deze groep wordt gedraaid door Milou Segers, Vera Folkerts en Jessica Vergeer.
 

Even voorstellen: Milou Segers

Na mijn master sociale psychologie ben ik leerkracht geworden op de School of Understanding. Daar heb ik de school de afgelopen jaren mee opgezet en het onderdeel levenshouding een plek mogen geven. Naast mijn werk als leerkracht heb ik bij Novilo als trainer en ontwikkelaar gewerkt en vooral veel wetenschappelijke kennis over geluk, welbevinden en veerkracht vertaald naar praktische situaties voor in de klas, in de vorm van trainingen, ouderbijeenkomsten, scholenbegeleiding en een jaaropleiding. Tijdens de jaaropleiding Levenshoudingsgericht Onderwijs heb ik het geluk gehad om Geert, Evelien en Ingrid te leren kennen. En zo is het balletje gaan rollen. Fast forward naar 2 maart 2020: vanaf dan ben ik elke maandag, dinsdag en woensdag te vinden in HB1. 

Wat wil je verder nog van me zou willen weten: ik houd van yoga, heb een hondje Henk, woon samen met mijn vriend in Breda, houd ontzettend van de natuur, heb een enorme leerhonger en filosofeer graag over het leven. Ik geloof dat ik prima pas bij deze leuke kinderen! :) Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!
 

Even voorstellen: Vera Folkerts

 
Ik ben Vera Folkerts en ik ben 43 jaar. Ik woon in Ulvenhout met mijn gezin. Ik ben getrouwd met Karst en we hebben twee meiden van 11 en 8 jaar oud.
Ik ben een vrolijke, creatieve krullenbol met sproetjes in de zomer. Met hoogbegaafde kinderen heb ik privé en vanuit mijn studie affiniteit.
Ik vind het heerlijk om lekker creatief bezig te zijn met knutselen en zingen in een showpopkoor. Ik houd van lekker koken en heerlijk buiten dingen ondernemen.

Ik geef twee dagen les aan HB1 op donderdag en vrijdag, in het begin van het schooljaar staan Jessica Vergeer en ik samen voor de groep. Ik deel de groep samen met Milou Segers. Ik ben een zij-instromer in het onderwijs en heb als psycholoog mijn rugzak gevuld met kennis die ik in het onderwijs goed kan toepassen.
Het mooie aanbod dat de HB-afdeling biedt voor hoogbegaafde kinderen, is super en dat ik daar ook nog eens een bijdrage aan mag leveren is voor mij heel inspirerend.

Hoe houden we jullie op de hoogte?
Via Parro plaatsen we regelmatig allerhande nieuwtjes en wetenswaardigheden en foto's uit de groep. Daarnaast sturen we zo nu en dan een e-mail ontvangen waarin we aandacht vragen voor actuele zaken.

Hoe neem je contact met mij op?
Vaak is e-mail een makkelijke en snelle manier om een vraag te stellen. Dit kan naar vera.folkerts@montessoriplus.nl, bij vragen die meteen handig zijn om aan Milou en mij voor te leggen is het e-mailadres: leerkracht.bhb1@montessoriplus.nl. Ik lees mijn mail sowieso op mijn werkdagen en zal indien mogelijk daar ook snel op reageren.
Vaak merk je dat een vraag over je kind fijner in een gesprek dan in een e-mail gesteld kan worden. Ik ga dan ook het liefst in gesprek zodat de vragen en eventuele zorgen meteen besproken en hopelijk weggenomen kunnen worden. Via de mail kunnen we altijd een (online) afspraak maken en zo snel tot een gezamenlijke oplossing komen
Ik kijk uit naar komend schooljaar en heb er zin in om er een tof jaar van te maken!

 

Even voorstellen: Jessica Vergeer