Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BTB1

Deze groep wordt gedraaid door Maaike Oome (maandag, dinsdag, vrijdag) en Annemie Vermeiren (woensdag, donderdag)
 

Even voorstellen: Maaike Oome

 

Ik ben Maaike Oome, 52 jaar en ik woon met Maurice in Waspik. Onze kinderen zijn Guus, Marleen en Greetje en zij wonen alle drie op kamers. 

Ik ben een buitenmens. Ik loop graag in de natuur en neem dan onze kooikerhonden mee. Ik werk ook met veel plezier in de tuin. 

Ik lees graag een goed boek maar meestal lukt me dat alleen in de vakanties. Ik vind het erg leuk om te koken en samen met vrienden of familie te eten. Op donderdagavond speel ik competitie met mijn hockeyteam. 

Ik heb lang in een bovenbouwgroep gewerkt. De laatste 5 jaar heb ik in een middenbouwgroep gewerkt. Dit jaar ga ik een nieuwe uitdaging aan in de tussenbouw. Het lijkt me geweldig om aan de slag te gaan met jullie kinderen die een ontwikkelingsvoorsprong hebben. 

Op maandag , donderdag en vrijdag ben ik in de groep. Chanouk neemt de dinsdag en de woensdag voor haar rekening. 

Wanneer we een keer niet kunnen, zullen we elkaars dagen zoveel mogelijk opvangen.

Ik vind het belangrijk om goed naar kinderen te kijken en te luisteren. Daarbij vind ik ook dat je als leerkracht hoge verwachtingen van kinderen moet hebben zodat zij, ieder op hun eigen manier, hun talenten kunnen ontwikkelen.

In de klas moet het fijn en veilig zijn voor alle kinderen. Alle kinderen moeten zichzelf kunnen zijn.
 

Hoe blijft u op de hoogte?

Regelmatig zult u van mij of van de klassenouders een e-mail ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. We zullen parro gebruiken om foto's te plaatsen of korte mededelingen  te doen.

Hoe neemt u contact met mij op?

Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Ik lees bijna dagelijks mijn e-mail. Wanneer u het leerkracht account gebruikt, kunnen Annemie en ik allebei deze mail lezen. Het mailadres is: leerkracht.btb1@montessoriplus.nl.

Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan kunt u ons mailen om een afspraak te maken, of mij of Annemie persoonlijk aanspreken.

U kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen zodat we een afspraak kunnen maken.

Even voorstellen: Annemie Vermeiren

Ik ben Annemie Vermeiren, 44 jaar en woon sinds enkele maanden in een fijn huis in Antwerpen.
Als bezig bijtje vind ik het lastig om stil te zitten, tenzij achter een smeedtafel. Dingen maken is mijn lust en mijn leven. Tuinieren in mijn stadstuin ontspant me. En natuurlijk hou ik van lekker eten en gezellig tafelen.

De vraag 'Hoe ziet goed onderwijs voor jonge kinderen met een voorsprong eruit?' houdt me al jaren bezig. Onderwijsvernieuwingen boeien me. Momenteel rond ik de opleiding Coördinator Levenhouding en mijn Echa opleiding (specialist Hoogbegaafdheid) af.


Werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong passioneert me. Zorgen dat deze kinderen een goeie en boeiende start kunnen maken in het onderwijs, zichzelf leren zijn, uitdagingen aangaan en hun passies volgen, leren omgaan met perfectionisme en faalangst, een fijne plek leren innemen in de groep,… dat drijft me. Onderwijs is voor mij meer dan goed leren lezen, schrijven of rekenen.

Het afgelopen anderhalf jaar werkte ik met heel veel plezier en genoegen bij de School of Understanding in Amstelveen. De afstand heeft me echter doen besluiten een uitdaging dichterbij Antwerpen te zoeken. Bij Montessori+ vond ik deze. Samen met Maaike, die expert middenbouw en bovenbouw is, mag ik de TB mee verder vormgeven zodat kinderen met een voorsprong een goede start maken. Samen met de collega's op de HB afdeling, ga ik Levenhouding integreren in het curriculum van onze afdeling.


Op dinsdag en woensdag ben ik in de groep. Maaike neemt de andere dagen voor haar rekening. Wanneer we een keer niet kunnen, zullen we elkaars dagen zoveel mogelijk opvangen.

Hoe blijft u op de hoogte?
Regelmatig zult u van mij of van de klassenouders een e-mail ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. We zullen parro gebruiken om foto's te plaatsen of korte mededelingen  te doen.

Hoe neemt u contact met mij op?
Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Ik lees bijna dagelijks mijn e-mail. Wanneer u het leerkracht account gebruikt, kunnen Maaike en ik allebei deze mail lezen. Het mailadres is: leerkracht.btb1@montessoriplus.nl.

Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan kunt u ons mailen om een afspraak te maken, of Maaike of mij persoonlijk aanspreken. U kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen zodat we een afspraak kunnen maken. 

 

Even voorstellen: Chanouk