Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BTB1

Deze groep wordt gedraaid door Maaike Oome (maandag, dinsdag, vrijdag) en Annemie Vermeiren (woensdag, donderdag)
 

Even voorstellen: Maaike Oome

 

Ik ben Maaike Oome, 52 jaar en ik woon met Maurice in Waspik. Onze kinderen zijn Guus, Marleen en Greetje en zij wonen alle drie op kamers. 

Ik ben een buitenmens. Ik loop graag in de natuur en neem dan onze kooikerhonden mee. Ik werk ook met veel plezier in de tuin. 

Ik lees graag een goed boek maar meestal lukt me dat alleen in de vakanties. Ik vind het erg leuk om te koken en samen met vrienden of familie te eten. Op donderdagavond speel ik competitie met mijn hockeyteam. 

Ik heb lang in een bovenbouwgroep gewerkt. De laatste 5 jaar heb ik in een middenbouwgroep gewerkt. Dit jaar ga ik een nieuwe uitdaging aan in de tussenbouw. Het lijkt me geweldig om aan de slag te gaan met jullie kinderen die een ontwikkelingsvoorsprong hebben. 

Op maandag , donderdag en vrijdag ben ik in de groep. Chanouk neemt de dinsdag en de woensdag voor haar rekening. 

Wanneer we een keer niet kunnen, zullen we elkaars dagen zoveel mogelijk opvangen.

Ik vind het belangrijk om goed naar kinderen te kijken en te luisteren. Daarbij vind ik ook dat je als leerkracht hoge verwachtingen van kinderen moet hebben zodat zij, ieder op hun eigen manier, hun talenten kunnen ontwikkelen.

In de klas moet het fijn en veilig zijn voor alle kinderen. Alle kinderen moeten zichzelf kunnen zijn.
 

Hoe blijft u op de hoogte?

Regelmatig zult u van mij of van de klassenouders een e-mail ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. We zullen parro gebruiken om foto's te plaatsen of korte mededelingen  te doen.

Hoe neemt u contact met mij op?

Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Ik lees bijna dagelijks mijn e-mail. Wanneer u het leerkracht account gebruikt, kunnen Annemie en ik allebei deze mail lezen. Het mailadres is: leerkracht.btb1@montessoriplus.nl.

Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan kunt u ons mailen om een afspraak te maken, of mij of Annemie persoonlijk aanspreken.

U kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen zodat we een afspraak kunnen maken.

Even voorstellen: Chanoeck den Adel

Ik ben Chanoeck den Adel. Ik ben 38 jaar en heb samen met mijn man een dochter van 2, een zoon van 4 en een labrador van 6. Ik ben gek op wandelen, muziek, gezelschapsspelletjes en nog veel meer.

Rondom en na mijn studie Slavische talen en culturen heb ik vooral in het bedrijfsleven en als reisbegeleider gewerkt. Ook maakte ik als ZZP'er ondertitels en videoportretten en dit doe ik heel soms nog steeds. Toen ik kinderen kreeg, werd ik herinnerd aan mijn jeugddroom om juffrouw te worden. Ik ben de deeltijdpabo gaan doen en werkte op één van mijn stagescholen als onderwijsassistent met (hoog)begaafde kinderen. Ik merkte meteen dat ik een zwak heb voor deze kinderen en volg inmiddels een specialisatieopleiding op dit gebied.

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich zo jong mogelijk aan ontwikkelingsgelijken kunnen spiegelen, zichzelf mogen zijn en zich op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. En dat ze tegen moeilijke dingen aanlopen, zodat wij ze hierin kunnen begeleiden. Daarbij vind ik samenwerking met collega's en ouders onmisbaar én heel fijn.

Zelf heb ik op een Montessori middelbare school gezeten en weet daardoor hoe waardevol het is om te leren plannen en op jezelf en je werk te reflecteren. Dit geef ik graag door. Hoewel dit soort vaardigheden tegenwoordig op veel scholen aandacht krijgen, merk ik dat op een school als deze het team hier met extra passie voor gaat. Verder word ik steeds enthousiaster over al het Montessorimateriaal dat wij in de klas hebben. Het is heel fijn om hiermee, al dan niet improviserend, in te spelen op wat individuele kinderen op een bepaald moment nodig hebben.

Jullie kunnen mij op dinsdag en woensdag bereiken via leerkracht.btb1@montessoriplus.nl. Maaike en ik delen deze mailbox, zodat we beiden op de hoogte zijn. Ik lees en beantwoord mails het liefst vooral binnen mijn werktijden, zodat ik de volgende dag weer met frisse energie in de klas kan staan.