Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BBB5

Deze groep wordt gedraaid door Josine Tijssen (maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag) en Ankie Terwijn (woensdag).
 

Even voorstellen: Josine Tijssen

Ik ben Josine Tijssen en werk met veel plezier, als Montessori gecertificeerde leerkracht, op Montessori+ Breda. Voordat ik hier kwam werken, heb ik eerst 12 jaar ervaring opgedaan in het Cluster 4 onderwijs.

Samen met Ankie Terwijn beman ik Bovenbouw 5. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag werk ik en Ankie is er iedere woensdag. Op die manier ben ik in de gelegenheid om de Master Educational Needs te volgen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen de ondersteuning en begeleiding krijgen die zij nodig hebben tijdens de ontwikkelingen die zij doormaken op de basisschool. Om deze ontwikkeling zo optimaal mogelijk te stimuleren, vind ik het erg belangrijk dat kinderen zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn in de klas en graag naar school komen. 

Mijn vrije tijd vul ik met mijn gezin en vrienden. Ook lees ik graag en vind ik het erg leuk om muziek te maken in een blaasband.

Contact

Aangezien de driehoek tussen de leerlingen, ouders en leerkracht erg belangrijk is, houd ik de (communicatie) lijntjes graag kort. Daarom zal er zo nu en dan een e-mail verzonden worden met mededelingen en andere actuele zaken. Daarnaast worden er regelmatig berichtjes en foto's op de app 'Parro' geplaatst. Deze berichten zijn enkel toegankelijk voor de ouders van BB5 via de inlogcode. 

Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Mijn adres is josine.tijssen@montessoriplus.nl.  Op mijn werkdagen lees vóór en na schooltijd mijn e-mail. Mocht het nodig zijn om even persoonlijk contact te hebben, is de voorkeur om dit na schooltijd te doen. 

Ik hoop dat u er samen met mij een leuk en leerzaam schooljaar van wilt maken voor uw kind!
 

Even voorstellen: Ankie Terwijn

Ik ben Ankie Terwijn, 49 jaar en ben getrouwd met Paul en samen hebben we twee geweldige dochters van 18 en 19 jaar. We wonen met zijn vieren en onze twee katers in het Sportpark in Breda. We zijn een zeer creatief gezin. Mijn man is regisseur, mijn dochters doen een toneel- en dansopleiding.

Ik zelf ben een bezig bijtje. Stilzitten is niet vaak aan mij besteed, behalve als ik keramiek. Daarnaast knutsel ik graag. Tuinieren in onze stadstuin zorgt ook voor ontspanning en daar kan ik helemaal in opgaan. Verder hou ik van lekker eten en koken voor anderen. Ook  klus ik graag in huis. Ik wandel regelmatig in het Mastbos en jullie zullen me misschien wel tegenkomen op een terras in de binnenstad met vrienden. Ik ben een groepsmens, hou van drukte om me heen, maar kan ook erg genieten om op zijn tijd dingen alleen te doen. 

De afgelopen 28 jaar heb ik in het reguliere basisonderwijs gewerkt , een kleine school in de Haagse Beemden. Ik heb daar alle groepen gedraaid. Ook combinatiegroepen. Ik heb geen echte voorkeur voor een bepaalde leeftijdsgroep, alle ontwikkelingsfases vind ik interessant.

Al jaren speelde ik met de gedachte om in een bijzondere vorm van onderwijs te gaan werken. Ik heb me in die 28 jaar dan ook regelmatig georiënteerd en had een grote interesse voor het Montessori-onderwijs. Ook heb ik al vaker klassen op deze school bezocht. De grote mate van zelfstandigheid, het eigenaarschap van kinderen op een Montessorischool vind ik fantastisch. Kinderen kunnen zoveel zelf en zijn zo leergierig. Ze hebben alleen de juiste leeromgeving, materialen en een enthousiaste leerkracht nodig die ze helpt te groeien in hun sociale en cognitieve ontwikkeling. Zo'n leerkracht wil ik graag zijn. Maar steeds waren er weer redenen om de overstap niet te maken. Een van de redenen was om mijn vertrouwde team en school moeilijk  los te kunnen laten. Toch bleef het kriebelen. Nu mijn dochters ouder zijn, mijn man niet meer onregelmatig werkt en ik nu wel tijd heb voor de studie was het moment daar om dit schooljaar de overstap te maken. Deze nieuwe uitdaging geeft me veel energie. Ik werk niet alleen met kleuters, maar geef op woensdag ook les in BB5 , bij Josine. 

Hoe blijft u op de hoogte?

Regelmatig zult u van mij of van de klassenouders een e-mail ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. We zullen Parro gebruiken om foto's te plaatsen, korte mededelingen te doen of u om te hulp vragen. Ook ontvang ik  hierop graag ziekmeldingen. U kunt ook naar school bellen om uw kind ziek te melden.

Hartelijke groet,

Ankie