Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BBB5

Deze groep wordt gedraaid door Patricia Koen
 

Even voorstellen: Patricia Koen

Ik ben 19 jaar werkzaam op de Montessorischool. Als stagiaire ben ik hier blijven hangen en heb het enorm naar mijn zin. Ik heb ervaring in midden- en bovenbouw. 

Op de PABO maakte ik kennis met het Montessori-onderwijs. Ik kan wel zeggen dat ik er ondertussen aan verknocht ben. Ik vind het de perfecte manier om kinderen te begeleiden. Er is ruimte om het onderwijs aan te passen aan de behoeftes van de kinderen. Kinderen kunnen uitblinken in de dingen waar ze goed in zijn en hebben ruimte om extra te oefenen als dat nodig is. 

Ik vind het fijn dat er ruimte is op onze school om kinderen te laten reflecteren op hun (werk)houding en gedrag. Ik besteed hier ook veel tijd aan. Door met kinderen in gesprek te gaan over werk, probeer ik duidelijk te krijgen waar hun kwaliteiten liggen. Daarnaast wil ik graag dat kinderen beseffen wat ze leren en waarom. Dat kost vaak enige tijd, om die reden vind ik het 3-jarig systeem (groep 6, 7, 8 in 1 klas) ook een uitkomst. Je hebt dan echt de tijd om de diepte in te gaan met een kind.

Naast al dat harde werken, vind ik school ook een perfecte plaats om te leren door erop uit te gaan. Het bos in, spelen in de natuur, kijken wat er allemaal leeft. Je kunt je dus voorstellen dat ik enorm geniet van dingen zoals een (kennismakings)kamp, een museum en een herfstwandeling.

Naast lesgeven ben ik ook verantwoordelijk voor de evenementen op school. Deze organiseer is vaak samen met de ouders van de oudercommissie. Ook ben ik dit jaar ICT-coordinator en vervang ik de bovenbouwcoordinator i.v.m. een zwangerschap. 

Via e-mail ben ik snel en makkelijk te bereiken. Mijn adres is: patricia.koen@montessoriplus.nl.

Op schooldagen lees ik dagelijks mijn e-mail. Bij de inloop ben ik vaak niet in de gelegenheid om u uitgebreid te woord te staan, maar mijn deur staat na schooltijd altijd voor u open als u iets wil mededelen of als u ergens zorgen over heeft. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken.