Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BBB2

Deze groep wordt gedraaid door Siebe van Rijsbergen (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en Dorien Alferink (woensdag).

 

Even voorstellen: Siebe van Rijsbergen

Hallo, mijn naam is Siebe van Rijsbergen. Sinds kort woon ik (weer) in Breda. Hiervoor heb ik een aantal jaren in Den Haag gewoond en eveneens gewerkt op een montessorischool. Voor het werken in het onderwijs heb ik heel wat anders gedaan. Na de middelbare school in Breda, heb ik rechten gestudeerd in Leiden en na mijn afstuderen ook twee jaar als jurist gewerkt. Omdat ik de maatschappelijke relevantie en de sociale dynamiek miste in mijn werk, heb ik voor het onderwijs gekozen. Met die keuze ben ik erg gelukkig.

In Breda woon ik samen met mijn vriendin Maartje en ben sinds kort trotse vader van mijn dochter Joeke. Dit jaar mag ik beginnen aan mijn 2e jaar op deze school. Ik kijk er naar uit om er een leuk en leerzaam jaar van te maken met iedereen. 

Op school en in de klas vind ik het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Het welbevinden van het kind is daarbij het belangrijkste. Daarnaast ga ik mijn best doen om de kinderen verder te brengen in hun cognitieve en sociale ontwikkeling. Opbrengsten vind ik dus ook belangrijk in het onderwijs, maar daarbij citeer ik wel graag Luc Stevens als onderwijskundige: 'Eerst het kind, dan de leerling'. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te hockeyen, hard te lopen, te fietsen, lezen, films te kijken en kijk ik graag naar voetbal (hup Nac!). 

Contact

Voor vragen ben ik onder andere bereikbaar via mijn mailadres: siebe.van.rijsbergen@montessoriplus.nl. Soms is het goed om na schooltijd kort even persoonlijk contact te hebben over schoolse zaken, hier kunnen we dan altijd even een afspraak maken. 
 

Even voorstellen: Dorien Alferink

Mijn naam is Dorien Alferink en ik werk sinds 1994 bij Markant Onderwijs, voorheen OPO-Breda. Ik ben begonnen bij de Montessori en heb daar tot zomervakantie 2011 gewerkt. De laatste jaren ben ik werkzaam als bovenschoolse ICT-er en vaste invalleerkracht. Dit laatste doe ik met veel plezier. Kom op deze manier op alle scholen, wat niet alleen mijn werk als ict-er ten goede komt, maar ken daardoor ook heel veel collega's en nog leuker, ken heel erg veel kinderen. Overal waar ik in Breda, Bavel, Teteringen en Ulvenhout kom herkennen kinderen mij. Hoe leuk is dat!    

In oktober 2019 werd ik gevraagd om een vaste dag te komen invallen en sinds die tijd werk ik een dag in BBB2. Dat was op maandag. Aanvankelijk was dit tot het einde van het schooljaar, maar toen werd gevraagd om ook in het schooljaar 2019-2020 in deze groep te blijven, hebben de binding met de leerlingen en het Montessori-onderwijs mij doen besluiten er nog een jaar voor te gaan. Zij het nu op woensdag. 

De leerkracht van BBB2 is Siebe van Rijsbergen. Wilt u ons beiden bereiken dan kunt u het beste mailen naar:   

leerkracht.bbb2@montessoriplus.nl