Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BBB1

Deze groep wordt gedraaid door Karin uijt den Bogaard en Monique de Jong
 
 

Even voorstellen: Karin uijt den Bogaard

Het moeilijkste aan mijn naam is mijn achternaam. Bijna nooit wordt deze in één keer goed geschreven, maar ik heb mij erbij neergelegd. Ik kan namelijk wel zeggen dat ik mooie avonturen beleefd heb, met mijn achternaam vaak in de hoofdrol. En dus ben ik er nu trots op. Dit leer ik leerlingen ook graag, trots zijn op dat wat je gedaan hebt, wie je bent, dat wat je geleerd hebt, dat wat je heel goed kan, trots zijn op je vrienden, je vader en moeder of je broertjes en zusjes. Trots zijn op wat je eerst nog niet wist, maar nu wel. Ik ben er van overtuigd dat als je trots kan zijn op wat je wel goed kan, het niet erg is dat er ook altijd zaken zijn die je (nog) niet zo goed begrijpt. En dat heeft iedereen, dat is niet erg.

Ik woon sinds augustus 2016 met mijn partner Joost in Breda. Samen hebben we vijf kinderen. De meeste aan het werk, sommige ook nog studerend. Ik ben geboren in Hilversum maar heb lange tijd, vanaf mijn vierde jaar, in Edam gewoond. Mijn twee dochters Karlijn en Jip en mijn zoon Jules hebben de (Jenaplan) basisschooltijd ook doorgebracht in Edam, een klein, veilig stadje aan het IJsselmeer.
Na mijn middelbare schooltijd ging ik al snel op pad. De Pabo in Hilversum, de SOL (lerarenopleiding Tekenen en Textiele Werkvormen) in Utrecht en de kunstacademie "Fashion and Design" (Master ArtEZ) in Arnhem.
Daarna heb ik 11 jaar lang leerlingen mogen begeleiden in het Voortgezet Onderwijs, zowel als docent Mode en Kleding en Beeldende Vorming als Intern Begeleider. Tijdens mijn docentschap heb ik, met mijn eigen kinderen als inspiratiebron, het kinderkledingmerk Jottum opgezet in een piepklein speelgoedwinkeltje in Edam. Daarna werd het succesvol en ben ik, tijdelijk, uit het onderwijs gestapt.
Trots ben ik op de vraag van de familie Olsthoorn, oprichters van het kinderkledingmerk Oilily, of ik in 2009 als Head Designer voor de kinderkleding in Alkmaar wilde komen werken. Dat heb ik dankbaar en met heel veel plezier gedaan.
Daarna ben ik met Joost tijdelijk naar Engeland verhuisd. We woonden aan de rand van Londen. Daar pakte ik mijn docentschap weer op als leerkracht aan "de Regenboogschool", een Nederlandse school in Londen voor kinderen met tenminste één Nederlandse ouder. Ook heb ik mijzelf in die tijd uitgedaagd door met twee andere ontwerpen dan kleding aan te melden bij de Dutch Design Week. Ook dit was een mooie ervaring.

Mijn laatste baan in het onderwijs was bij Eureka!, een school voor hoogbegaafde kinderen in Breda. Ik heb daar met verwondering gewerkt. Vooral mijn creativiteit kon ik goed gebruiken. Fijn dat er speciale mogelijkheden voor deze kinderen zijn om met trots te kijken naar dat wat voor vele andere niet vanzelfsprekend is.
En nu alweer één jaar leerkracht van groep 6,7,8 en opnieuw een mooie uitdagingen. Maar met het diploma van de Montessori opleiding op zak zal dat dit jaar vast lukken.
Ouders en leerkracht (en) zijn volgens mij samen de beste informatiebron om de kinderen op de beste manier te begeleiden. We gaan ons uiterste best doen, maar wij hebben u als ouder(s) of begeleider van de kinderen hard nodig. Laten we er samen een prachtig, succesvol jaar van maken.

Mijn emailadres is: karin.uijt.den.bogaard@montessoriplus.nl

 

Even voorstellen: Monique de Jong

 

Ik ben Monique de Jong. Ik ben 60 jaar, heb een man (Theo), 3 zoons en 3 schoondochters.  Samen met Theo woon ik in Breda. De kinderen hebben inmiddels hun eigen stek gevonden.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen (langere afstanden) en fitness. Ik zing, ik kook en lees graag. Ik ga ook graag met mijn man de natuur in (wandelend of op de fiets).

Sinds dit schooljaar ben ik nieuw binnen de Montessori plus. Ik werk zowel in HB4 (op maandag en dinsdag) als in BB1 (op donderdag en vrijdag)

Ik heb 15 jaar als logopedist binnen het VSO gewerkt. Na de verkorte deeltijd opleiding tot leerkracht ben ik op De Springplank in Teteringen aan de slag gegaan als leerkracht. 

Daar heb ik de afgelopen 20 jaar gewerkt. Ik houd van uitdagingen en nieuwe dingen leren. Die uitdagingen kreeg ik. Ik ben er bouwcoördinator geweest en volgde een opleiding tot middenmanager. Ik ben er ook 6 jaar part-time directeur geweest. En steeds bleef ik ook leerkracht en heb heel wat bovenbouwgroepen geleid.

Het zoeken naar een nieuwe uitdaging en de drive om te leren zorgde ervoor, dat ik nu de overstap heb gemaakt.

Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten, te leren kennen, nieuwe dingen te leren en om samen te gaan werken. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging! 

We maken er samen een goed schooljaar van.

Ik ben te bereiken op dit e-mailadres: monique.de.jong@montessoriplus.nl. Op schooldagen lees ik dagelijks mijn e-mail.