Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BMB6

De groep wordt gedraaid door Thari van der Made (maandag t/m vrijdag) en Britt Roelands (herstellend na ziekte)

Thari van der Made

Ik ben Thari van der Made. Sinds 2011 woon ik in Breda, samen met mijn vriend Joey. Sinds schooljaar 2019-2020 werk ik op Montessori+ Breda. Daarvoor werkte ik op een Montessorischool in Spijkenisse; een flink eind rijden! Ik ben dus heel blij dat ik een (minstens zo leuke) Montessorischool in Breda gevonden heb.

Op maandag en dinsdag werk ik in OB1 en op woensdag, donderdag en vrijdag werk ik in MB2. 

Op school vind ik het belangrijk dat kinderen 'leren leren'. Als iets moeilijk of lastig is, kun je verschillende dingen doen, maar opgeven…liever niet. Samen met de leerlingen ga ik die uitdagingen aan. Ik wil ze leren welke stappen ze kunnen nemen als iets lastig is. En; fouten maken moet! Als je aan het leren bent, moet je door 'de leerkuil'. Leren is geen gebaande weg rechtdoor, af en toe zit er een flinke kuil in de weg. Daar moet je doorheen om steeds een beetje beter te worden in hetgeen je aan het leren bent.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen weten wat ze leren en waarom ze dat leren. Welk doel hebben ze voor ogen? Wat kan gebruikt worden om dat doel te bereiken? Ik geef liever geen kant-en-klare antwoorden op vragen van kinderen, maar ik probeer ze in een gesprek zelf achter het antwoord op hun vraag te laten komen. 

In mijn vrije tijd sport ik graag (Crossfit). Ook lees ik graag, maar vooral kinderboeken. In de vakanties gaan mijn vriend en ik graag op reis, het liefst zijn we dan in de natuur en maken we lange wandelingen. Wat is er toch veel moois op de wereld, zo bijzonder. Af en toe een stedentrip slaan we ook niet over, maar wat mij betreft dan het liefst naar Spanje, want dan kan ik mijn Spaans oefenen. Dat is namelijk een andere 'hobby'; nieuwe dingen blijven leren!

Even voorstellen: Britt Roelands

Ik ben Britt Roelands, 25 jaar oud. Vorig jaar draaide ik groep TB-M en deze kinderen groeien gezellig met mij mee tot een middenbouw. Aangevuld met andere kinderen vormen wij zo de nieuwe middenbouw, B-MB6.

Iedere maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag ben ik aanwezig. Donderdag werk ik om de week, de andere week staat  juf Bibi voor de klas. Dat is ook een bekend gezicht voor de kinderen.

Waar ik mijn energie vandaan haal is het werken met kinderen. Iedere dag is anders en dat geldt ook voor de kinderen. Samen werken wij aan onze eigen doelen. Wat ik belangrijk vind is een fijne sfeer in de klas, zodat kinderen zich veilig voelen en zich gehoord voelen. Daarom sta ik altijd open voor hun verhalen en de dingen die zij willen delen. Daarnaast vind ik duidelijke regels en afspraken belangrijk, wij wijzen elkaar hierop in de klas. Zelfstandigheid is ook een punt waar ik veel aandacht aan besteed, binnen de grenzen krijgen zij de ruimte en de vrijheid om zich zelfstandig verder te ontwikkelen. Ook hou ik wel van een grapje in de klas, lachen maakt het een stuk vrolijker!

Verder ben ik een creatief persoon, in mijn vrije tijd ben ik dan ook graag creatief bezig ter ontspanning. Ook ben ik graag samen met familie en vrienden; naar de bioscoop, een musical, winkelen of naar een feestje, samen is het een stuk leuker!

Hoe blijft u op de hoogte?
Ik zal jullie regelmatig via de mail op de hoogte houden over mededelingen en actuele zaken. Daarnaast plaats ik regelmatig berichtjes en foto's op de app 'Parro'. Dit is een besloten communicatieplatform speciaal voor het onderwijs. 

Hoe neemt u contact met mij op?
Heb je een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Mijn email-adres is britt.roelands@montessoriplus.nl. Op schooldagen lees ik dagelijks mijn e-mail. Soms is het fijner om mij even persoonlijk aan te spreken. Je kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen, want in de ochtend wil ik de kinderen altijd persoonlijk begroeten en is er weinig tijd om goed te praten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken.

Ik hoop dat jullie er samen met mij een leuk en leerzaam schooljaar van willen maken voor de kinderen!