Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BMB6

De groep wordt gedraaid door Thari van der Made (maandag t/m vrijdag).

Even voorstellen:Thari van der Made

Ik ben Thari van der Made. Sinds 2011 woon ik in Breda, samen met mijn vriend Joey. Sinds schooljaar 2019-2020 werk ik op Montessori+ Breda. Daarvoor werkte ik op een Montessorischool in Spijkenisse; een flink eind rijden! Ik ben dus heel blij dat ik een (minstens zo leuke) Montessorischool in Breda gevonden heb. Dit jaar werk ik van maandag t/m vrijdag in MB6.

 Op school vind ik het belangrijk dat kinderen 'leren leren'. Als iets moeilijk of lastig is, kun je verschillende dingen doen, maar opgeven…liever niet. Samen met de leerlingen ga ik die uitdagingen aan. Ik wil ze leren welke stappen ze kunnen nemen als iets lastig is. En; fouten maken moet! Als je aan het leren bent, moet je door 'de leerkuil'. Leren is geen gebaande weg rechtdoor, af en toe zit er een flinke kuil in de weg. Daar moet je doorheen om steeds een beetje beter te worden in hetgeen je aan het leren bent.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen weten wat ze leren en waarom ze dat leren. Welk doel hebben ze voor ogen? Wat kan gebruikt worden om dat doel te bereiken? Ik geef liever geen kant-en-klare antwoorden op vragen van kinderen, maar ik probeer ze in een gesprek zelf achter het antwoord op hun vraag te laten komen. 

In mijn vrije tijd sport ik graag (Crossfit). Ook lees ik graag, maar vooral kinderboeken. In de vakanties gaan mijn vriend en ik graag op reis, het liefst zijn we dan in de natuur en maken we lange wandelingen. Wat is er toch veel moois op de wereld, zo bijzonder. Af en toe een stedentrip slaan we ook niet over, maar wat mij betreft dan het liefst naar Spanje, want dan kan ik mijn Spaans oefenen. Dat is namelijk een andere 'hobby'; nieuwe dingen blijven leren! 
 

Even voorstellen: Myrthe Gaasterland

Mijn naam is Myrthe Gaasterland, ik ben 35 jaar en ik ben zijinstromer op de montessorischool Breda. Vooralsnog ben ik te vinden in MB6.

Verder woon ik samen met mijn man en dochter van 3 in Dorst. Ik hou van dansen, zeilen, lezen en dingen met mijn dochter en man ondernemen. 

Dansen is mijn grootste hobby, en daar heb ik dan ook mijn beroep van gemaakt. Ik ben (naast zijinstromer nu) namelijk ook docent dans. Bijna 10 jaar geleden heb ik de dansacademie in Arnhem afgerond, de opleiding docent dans.

Ik geef dus al heel wat jaartjes dansles. Onderandere op amateurballetscholen, maar ook ondertussen op heel veel verschillende basisscholen. 

Nu dus aan de slag als zijinstromer. Ik heb er heel veel zin in, en hoop dan ook binnen twee jaar mijn PABO diploma te halen. En natuurlijk hier mijn werkplek te kunnen hebben!


Mochten jullie nog vragen hebben, dan ben ik te bereiken op dit e-mailadres: myrthe.gaasterland@montessoriplus.nl.

Een heel fijn schooljaar toegewenst!

Myrthe