Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BMB4

Deze groep wordt gedraaid door Patricia Koen. Zij wordt af en toe vervangen wanneer zij haar taak als eventplanner voor de school vervuld. 

Even voorstellen: Patricia Koen

Ik ben 17 jaar werkzaam op de Montessorischool. Als stagiaire ben ik hier blijven hangen en heb het enorm naar mijn zin. Eerst in de bovenbouw en nu voor het 3e jaar in de middenbouw. 

Op de PABO maakte ik kennis met het Montessori-onderwijs. Ik kan wel zeggen dat ik er ondertussen aan verknocht ben. Ik vind het de perfecte manier om kinderen te begeleiden. Er is ruimte om het onderwijs aan te passen aan de behoeftes van de kinderen. Kinderen kunnen uitblinken in de dingen waar ze goed in zijn en hebben ruimte om extra te oefenen als dat nodig is. 

Ik vind het fijn dat er ruimte is op onze school om kinderen te laten reflecteren op hun (werk)houding en gedrag. Ik besteed hier ook veel tijd aan. Door met kinderen in gesprek te gaan over werk, probeer ik duidelijk te krijgen waar hun kwaliteiten liggen. Daarnaast wil ik graag dat kinderen beseffen wat ze leren en waarom. Dat kost vaak enige tijd, om die reden vind ik het 3-jarig systeem (groep 3,4,5 in 1 klas) ook een uitkomst. Je hebt dan echt de tijd om de diepte in te gaan met een kind.

Naast al dat harde werken, vind ik school ook een perfecte plaats om te leren door erop uit te gaan. Het bos in, spelen in de natuur, kijken wat er allemaal leeft. Je kunt je dus voorstellen dat ik enorm geniet van dingen zoals een kennismakingskamp en een herfstwandeling.

Via e-mail ben ik snel en makkelijk te bereiken. Mijn adres is: patricia.koen@montessoriplus.nl. Op schooldagen lees ik dagelijks mijn e-mail. Bij de inloop ben ik vaak niet in de gelegenheid om u uitgebreid te woord te staan, maar mijn deur staat na schooltijd altijd voor u open als u iets wil mededelen of als u ergens zorgen over heeft. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken.