Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BMB2

Deze groep wordt gedraaid door Lily van Gils (dinsdag t/m vrijdag) en Rick van der Weerden (maandag)
 

Even voorstellen: Lily van Gils

Als leerkracht sta ik sinds 1981 voor de klas, met een onderbreking van 7 jaar, vanwege de geboorte van mijn vier dochters.  Als gecertificeerde Montessorileerkracht sta ik volgende maand (september) 25 jaar op deze school voor de klas; eerst 16 jaar in de onderbouw en nu alweer voor het negende jaar in de middenbouw.    Ik heb op de Montessorischool altijd fulltime gewerkt, maar heb 2 jaar geleden besloten om parttime te gaan werken. Mijn duo-collega is dit jaar meester Rick van der Weerden. De kinderen die nu in groep 4 en 5 zitten, kennen hem al omdat Rick lesgaf in de buurklas. Rick werkt op maandag en ik op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zelfstandig leren werken, maar geef ook veel structuur en ik bekijk per kind welke onderwijsbehoefte het heeft en welke mate van zelfstandigheid het aankan. Ik maak de kinderen duidelijk, dat ze niet voor mij werken, maar voor zichzelf. Ik wil graag dat kinderen eigenaar worden van hun eigen ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Ik vind het belangrijk dat een kind trots is op zijn eigen werk en graag naar school komt om er weer een interessante en leerzame (en leuke) dag van te maken. Ik vind het geweldig om met de kinderen aan de thema's van IPC en cultuur te werken en ik zing graag. 

In de schoolvakanties ben ik culturen in andere landen aan het ontdekken en in de weekenden ga ik graag naar het Chassétheater en bezoek ik popconcerten. Ik ga graag naar musea en tentoonstellingen. Ik geniet van bijzondere architectuur en muurschilderingen, dus citytrips zijn favoriet. Ik verzamel keramiek met polkadots en Murano mondgeblazen glaswerk.                                                                                           
Eten met vrienden is ook favoriet. Wij noemen onszelf 'de Kliek', maar wij bereiden culinaire hoogstandjes voor elkaar. Ook staan veel weekenden in het teken van school, maar aangezien de Montessorischool ook een grote liefhebberij is van mij, vind ik dat niet bezwaarlijk.

Hoe blijft u op de hoogte?

Regelmatig zult u van mij een klassenmail  of -app ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. Op Parro verschijnen wekelijks foto's van activiteiten in de klas. Voor de algemene zaken in de klas, ontvangt u aan het begin van het schooljaar het middenbouw-informatieboekje. Op de schoolkalender, die aan het begin van het schooljaar wordt gemaild, staan bovendien de school-specifieke zaken vermeld. Onze klas heeft ook een klassen-appgroep voor ouders; hiertoe kun je je telefoonnummer doorgeven aan Jornt Buijs en/of Karlijn Muller (ouders van Hanna).                                        De leerkrachten nemen geen deel aan deze app-groep.

Hoe neemt u contact met mij op?

Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Mijn email-adres is: lily.van.gils@montessoriplus.nl 

Ik lees dagelijks mijn e-mail; ook (als ik thuis ben) in het weekend! Ik streef er naar om via de mail z.s.m. te reageren. Gelieve geen ziekmeldingen naar bovenstaand e-mailadres sturen, maar naar het e-mailadres van school.

Belangrijk: e-mail is niet altijd de beste keuze. Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, dan stel ik het op prijs als u mij even persoonlijk aanspreekt.

U kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen of 's ochtends aangeven, dat u na schooltijd even met mij wilt spreken.  Als er meer tijd nodig is kunt u natuurlijk ook een afspraak voor een andere dag maken.

Ik hoop dat u er samen met Rick en mij een leuk en leerzaam schooljaar van wilt maken voor uw kind!

 

Even voorstellen: Rick van der Weerden: