Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BMB2

Deze groep wordt gedraaid door Lily van Gils (maandag, dinsdag) en Thari van der Made (woensdag t/m vrijdag)
 

Even voorstellen: Lily van Gils

Als leerkracht sta ik sinds 1981 voor de klas, met een onderbreking van 7 jaar, vanwege de geboorte van mijn drie dochters. Als gecertificeerde Montessorileerkracht sta ik nu 24 jaar op deze school voor de klas; eerst 17 jaar in de onderbouw en nu alweer voor het achtste jaar in de middenbouw. 

Ik heb op de Montessorischool altijd fulltime gewerkt, maar heb dit schooljaar besloten om part-time te gaan werken. Mijn duo-collega is Thari van der Made. Ik werk op maandag en dinsdag en Thari op woensdag, donderdag en vrijdag in middenbouw 2. 

Ik heb, naast de Pedagogische Academie en de Montessori-opleiding, nog meer opleidingen gevolgd  o.a. de bevoegdheid voor het lesgeven in het speciaal onderwijs, middenmanagement, techniekcoördinator, interne cultuurcoördinator, BHV, gym en volg nog steeds allerlei bijscholingscursussen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zelfstandig leren werken, maar geef ook veel structuur en ik bekijk per kind welke onderwijsbehoefte het heeft en welke mate van zelfstandigheid het aankan. Ik maak de kinderen duidelijk, dat ze niet voor mij werken, maar voor zichzelf. Ik wil graag dat kinderen eigenaar worden van hun eigen ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Ik vind het belangrijk dat een kind trots is op zijn eigen werk en graag naar school komt om er weer een interessante en leerzame (en leuke) dag van te maken. Ik vind het geweldig om met de kinderen aan de thema's van IPC en cultuur te werken en ik zing graag. 

Ik vind een gezellige en uitnodigende sfeer in de klas belangrijk en maak veel werk van onze aandachtstafels, seizoenenhoek en IPC-muur. 

In mijn vrije tijd ben ik culturen in andere landen aan het ontdekken en ik ga ik graag naar het Chassétheater en bezoek  popconcerten en festivals. Ook ga ik graag naar musea en tentoonstellingen. Ik geniet van bijzondere architectuur en muurschilderingen, dus citytrips zijn favoriet. Ik verzamel keramiek met polkadots en Murano mondgeblazen glaswerk. Eten met vrienden is ook favoriet. Wij noemen onszelf 'de Kliek', maar wij bereiden culinaire hoogstandjes voor elkaar. Regelmatig gaan we ook met elkaar op vakantie. 

Ook staan veel weekenden in het teken van school, maar aangezien de Montessorischool óók een grote liefhebberij is van mij, vind ik dat niet bezwaarlijk. 

Ik heb graag al mijn zaken op orde en dat liever gisteren dan vandaag!

 

Even voorstellen: Thari van der Made 

k ben Thari van der Made. Sinds 2011 woon ik in Breda, samen met mijn vriend Joey. Sinds schooljaar 2019-2020 werk ik op Montessori+ Breda. Daarvoor werkte ik op een Montessorischool in Spijkenisse; een flink eind rijden! Ik ben dus heel blij dat ik een (minstens zo leuke) Montessorischool in Breda gevonden heb.

Op maandag en dinsdag werk ik in OB1 en op woensdag, donderdag en vrijdag werk ik in MB2. 

Op school vind ik het belangrijk dat kinderen 'leren leren'. Als iets moeilijk of lastig is, kun je verschillende dingen doen, maar opgeven…liever niet. Samen met de leerlingen ga ik die uitdagingen aan. Ik wil ze leren welke stappen ze kunnen nemen als iets lastig is. En; fouten maken moet! Als je aan het leren bent, moet je door 'de leerkuil'. Leren is geen gebaande weg rechtdoor, af en toe zit er een flinke kuil in de weg. Daar moet je doorheen om steeds een beetje beter te worden in hetgeen je aan het leren bent.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen weten wat ze leren en waarom ze dat leren. Welk doel hebben ze voor ogen? Wat kan gebruikt worden om dat doel te bereiken? Ik geef liever geen kant-en-klare antwoorden op vragen van kinderen, maar ik probeer ze in een gesprek zelf achter het antwoord op hun vraag te laten komen. 

In mijn vrije tijd sport ik graag (Crossfit). Ook lees ik graag, maar vooral kinderboeken. In de vakanties gaan mijn vriend en ik graag op reis, het liefst zijn we dan in de natuur en maken we lange wandelingen. Wat is er toch veel moois op de wereld, zo bijzonder. Af en toe een stedentrip slaan we ook niet over, maar wat mij betreft dan het liefst naar Spanje, want dan kan ik mijn Spaans oefenen. Dat is namelijk een andere 'hobby'; nieuwe dingen blijven leren!