Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BMB2

Deze groep wordt gedraaid door Lily van Gils (dinsdag t/m vrijdag) en Jessica Vergeer (maandag)
 

Even voorstellen: Lily van Gils

Als leerkracht sta ik sinds 1981 voor de klas, met een onderbreking van 7 jaar, vanwege de geboorte van mijn drie dochters. Als gecertificeerde Montessorileerkracht sta ik nu 24 jaar op deze school voor de klas; eerst 17 jaar in de onderbouw en nu alweer voor het achtste jaar in de middenbouw. 

Ik heb op de Montessorischool altijd fulltime gewerkt, maar heb dit schooljaar besloten om part-time te gaan werken. Mijn duo-collega is Thari van der Made. Ik werk op maandag en dinsdag en Thari op woensdag, donderdag en vrijdag in middenbouw 2. 

Ik heb, naast de Pedagogische Academie en de Montessori-opleiding, nog meer opleidingen gevolgd  o.a. de bevoegdheid voor het lesgeven in het speciaal onderwijs, middenmanagement, techniekcoördinator, interne cultuurcoördinator, BHV, gym en volg nog steeds allerlei bijscholingscursussen.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zelfstandig leren werken, maar geef ook veel structuur en ik bekijk per kind welke onderwijsbehoefte het heeft en welke mate van zelfstandigheid het aankan. Ik maak de kinderen duidelijk, dat ze niet voor mij werken, maar voor zichzelf. Ik wil graag dat kinderen eigenaar worden van hun eigen ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Ik vind het belangrijk dat een kind trots is op zijn eigen werk en graag naar school komt om er weer een interessante en leerzame (en leuke) dag van te maken. Ik vind het geweldig om met de kinderen aan de thema's van IPC en cultuur te werken en ik zing graag. 

Ik vind een gezellige en uitnodigende sfeer in de klas belangrijk en maak veel werk van onze aandachtstafels, seizoenenhoek en IPC-muur. 

In mijn vrije tijd ben ik culturen in andere landen aan het ontdekken en ik ga ik graag naar het Chassétheater en bezoek  popconcerten en festivals. Ook ga ik graag naar musea en tentoonstellingen. Ik geniet van bijzondere architectuur en muurschilderingen, dus citytrips zijn favoriet. Ik verzamel keramiek met polkadots en Murano mondgeblazen glaswerk. Eten met vrienden is ook favoriet. Wij noemen onszelf 'de Kliek', maar wij bereiden culinaire hoogstandjes voor elkaar. Regelmatig gaan we ook met elkaar op vakantie. 

Ook staan veel weekenden in het teken van school, maar aangezien de Montessorischool óók een grote liefhebberij is van mij, vind ik dat niet bezwaarlijk. 

Ik heb graag al mijn zaken op orde en dat liever gisteren dan vandaag!

 

Even voorstellen: Jessica Vergeer