Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BMB1

Deze groep wordt gedraaid door Britt Roelands en Marjon Jacobs

Even voorstellen: Britt Roelands

Iedere maandag, dinsdag en woensdag sta ik met veel liefde en plezier in B-MB1. Op donderdag en vrijdag staat Marjon voor de groep. Op vrijdag ben ik ook aanwezig, dan begeleid ik kleine groepjes kinderen die wat extra hulp nodig hebben, schoolbreed.

Waar ik mijn energie vandaan haal is het werken met kinderen. Iedere dag is anders en dat geldt ook voor de kinderen. Samen werken wij aan onze eigen doelen. Wat ik belangrijk vind is een fijne sfeer in de klas, zodat kinderen zich veilig voelen en zich gehoord voelen. Daarom sta ik altijd open voor hun verhalen en de dingen die zij willen delen. Daarnaast vind ik duidelijke regels en afspraken belangrijk, wij wijzen elkaar hierop in de klas. Zelfstandigheid is ook een punt waar ik veel aandacht aan besteed, binnen de grenzen krijgen zij de ruimte en de vrijheid om zich zelfstandig verder te ontwikkelen. Ook hou ik wel van een grapje in de klas, lachen maakt het een stuk vrolijker!

Verder ben ik een creatief persoon, in mijn vrije tijd ben ik dan ook graag creatief bezig ter ontspanning. Ook ben ik graag samen met familie en vrienden; naar de bioscoop, een musical, winkelen of naar een feestje, samen is het een stuk leuker!

Hoe blijft u op de hoogte?
Ik zal jullie regelmatig via de mail op de hoogte houden over mededelingen en actuele zaken. Daarnaast plaats ik regelmatig berichtjes en foto's op de app 'Parro'. Dit is een besloten communicatieplatform speciaal voor het onderwijs. 

Hoe neemt u contact met mij op?
Heb je een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Mijn email-adres is britt.roelands@montessoriplus.nl. Soms is het fijner om mij even persoonlijk aan te spreken. Je kunt dan het beste direct na schooltijd even naar de klas komen, want in de ochtend wil ik de kinderen altijd persoonlijk begroeten en is er weinig tijd om uitgebreid te praten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken.

Ik hoop dat jullie er samen met mij een leuk en leerzaam schooljaar van willen maken voor de kinderen!

 

Even voorstellen: Marjon Jacobs

Ik ben Marjon Jacobs en ik ben 44 jaar. Ik woon samen met mijn man Chris en onze drie kinderen in Breda. Pien begint aan haar derde schooljaar op het Mencia, Maas en Suus zitten in de boven- en middenbouw van de Montessori+ in Breda.

Voordat we zeven jaar geleden naar Breda verhuisden, woonden we in Amsterdam. Daar heb ik zo'n 9 jaar met veel plezier de middenbouw geleid op twee verschillende Montessori-scholen. Na onze verhuizing naar Breda heb ik hoofdzakelijk als invalleerkracht op verschillende scholen gewerkt. Vorig jaar ben ik na de herfstvakantie gestart als leerkracht op de Montessor+ in Prinsenbeek. Daar heb ik een vervanging in de middenbouw gedaan. Ook heb ik vorig jaar op de Montessori+ extra taalondersteuning gegeven aan kinderen met een anderstalige achtergrond.

In het onderwijs vind ik het belangrijk dat kinderen ruimte hebben voor eigen initiatieven, ze zelfstandig leren werken en dat de lesstof ondersteund kan worden met verschillende leermaterialen. In het Montessori-onderwijs is dit allemaal aanwezig. Om dit optimaal te laten werken in de klas, vind ik het aanbieden van structuur daarbij onmisbaar.

In de middenbouw vind ik het een uitdaging om het proces te begeleiden van 'net derde groeper' tot 'bijna bovenbouwer'. Het is mooi om deze ontwikkeling van dichtbij mee te maken.

In mijn vrije tijd speel ik graag volleybal, dit doe ik bij sportvereniging Fier in Princenhage. Verder houd ik ervan om leuke dingen te doen met mijn gezin of met vrienden.