Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BOB5

Deze groep wordt gedraaid door Dion Delahaye (maandag, dinsdag) en Cynthia van den Muijsenberg (donderdag, vrijdag)
 

Even voorstellen: Dion Delahaye

Inmiddels werk ik voor het dertiende jaar met veel plezier op de Montessorischool. Daarvoor was ik o.m. vele jaren de thuisblijfvader van twee zoons, die inmiddels volwassen zijn (36 en 30 jaar) Ik ben 61 jaar en herinner me nog dat de eerste mensen op de maan landden en dat een telefoon een zwart gedrocht was dat in de gang aan de muur hing en niet gebruikt mocht worden omdat bellen veel te duur was.
 
Ik ben de opa van drie kleinkinderen. Mijn kleindochters (8 en 6 jaar) zitten op onze school en mijn kleinzoon is 1 jaar. Mijn vrouw werkt ook in het onderwijs (vele jaren op de Montessorischool) en mijn beide zoons hebben op onze school gezeten. Ze zijn wat hun schoolloopbaan betreft goed terecht gekomen: de een is architect, de ander doctor in de filosofie. Dat herinnert me er steeds weer aan dat het Montessori-onderwijs in ieder geval geen kwaad kan.
 
Zelf heb ik vele jaren in de schoolbanken gezeten. Na de middelbare school de Sociale Academie (nu heeft die opleiding vast een Engelse naam), daarna vier jaar theologie en uiteindelijk de Pabo. Ik kan de kinderen dus uitleggen wat er van Pasen overblijft als de eieren zijn gevonden (komt het gerust vragen als je ermee in je maag zit, want ook ouders mogen leren.)
Thuis ben ik bezig met de meest saaie dingen die kinderen kunnen bedenken: schrijven, lezen en (klassieke) muziek. Nog erger: ik hou niet van feestjes en campings en geef niets om gezelligheid. 
 
Zelfstandigheid, eigenheid, zelfontplooiing, aangenaam gedrag, nieuws- en leergierigheid, creativiteit; dat zijn de belangrijke dingen die ik bij kinderen probeer te stimuleren. Maar daarnaast vind ik het fijn en belangrijk dat kinderen leren hoe de wereld in elkaar zit; de enorme buitenwereld waarin je reizen kunt maken, maar ook de wereld van de geest waarin je evenzeer kunt reizen en waar je rekenen en spelling, maar ook godsdienst, geschiedenis, wetenschap en kunst zult aantreffen. En niet te vergeten het hele scala aan menselijke gevoelens en belevingen. Het lijkt alsof ik alles opsom wat er te bedenken valt en dat klopt, want kinderen mogen zich op alle denkbare vlakken ontwikkelen. Daar wil ik ze graag bij begeleiden.
 
In de klas hou ik van ijver, aandacht en eigenzinnigheid. Maar ook van openheid en nieuwsgierigheid naar alles wat er in de wereld aan te treffen is. Zelf nadenken en eigen keuzes maken juich ik toe, ook als dat eens een keer niet overeenkomt met wat gebruikelijk is.
 
Dit schooljaar werk ik vier dagen. Op maandag en dinsdag in onderbouw 5 samen met Cynthia, en op donderdag en vrijdag in bovenbouw 4 die ik samen met Floor doe. 
E-mail: dion.delahaye@montessoriplus.nl
 

Even voorstellen: Cynthia van den Muijsenberg

Mijn naam is Cynthia van den Muijsenberg, 41 jaar. Ik ben getrouwd met Michel en moeder van Sem en Lynn. Als Montessorileerkracht sta ik alweer een hele tijd voor de klas. Na heel wat jaren in de bovenbouw gewerkt te hebben werk ik nu alweer voor het vierde jaar met veel plezier in de onderbouw. Samen met Dion Delahaye sta ik voor BOB5. Op donderdag en vrijdag ben ik daar te vinden.

Wat ik mooi vind aan het Montessorionderwijs is dat ieder kind wordt uitgedaagd om te werken vanuit zijn eigen motivatie en dat het kind dit kan doen op zijn eigen tempo. Als leerkracht ondersteun en begeleid ik de kinderen hierbij of zoals Maria Montessori zei:  'Help mij het zelf te doen'.

In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op pad. Ook probeer ik regelmatig te sporten, lees ik graag een boek of verdiep ik me in een tv-serie.

Hoe blijft u op de hoogte?

Via de mail houd ik u op de hoogte over mededelingen en actuele zaken. Daarnaast plaats ik regelmatig berichten, oproepjes en foto's op de app 'Parro'. Dit is een besloten communicatieplatform speciaal voor het onderwijs.  

Hoe neemt u contact met mij op?.

Via e-mail ben ik snel en makkelijk te bereiken. Mijn adres is: cynthia.van.den.muijsenberg@montessoriplus.nl. Ook via Parro kunnen er korte berichtjes naar mij gestuurd worden.

Voor schooltijd is het erg druk en ben ik vaak niet in de gelegenheid om u uitgebreid te woord te staan, maar mijn deur staat na schooltijd altijd open als u iets wilt mededelen of als er ergens zorgen over zijn.Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een afspraak te maken.