Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BOB2

Deze groep wordt gedraaid door Ankie Terwijn en Bibi van den Ende.
 

Even voorstellen: Ankie Terwijn

Ik ben Ankie Terwijn, 50 jaar en ben getrouwd met Paul en samen hebben we twee geweldige dochters van 18 en 20 jaar. We wonen met zijn vieren en onze twee katers in het Sportpark in Breda. We zijn een zeer creatief gezin. Mijn man is regisseur, mijn dochters zijn afgestudeerd acteur en dansdocent

Ik zelf ben een bezig bijtje. Stilzitten is niet vaak aan mij besteed, behalve als ik keramiek. Daarnaast knutsel ik graag. Tuinieren in onze stadstuin zorgt ook voor ontspanning en daar kan ik helemaal in opgaan. Verder hou ik van lekker eten en koken voor anderen. Ook  klus ik graag in huis. Ik wandel regelmatig in het Mastbos en jullie zullen me misschien wel tegenkomen op een terras in de binnenstad met vrienden. Ik ben een groepsmens, hou van drukte om me heen, maar kan ook erg genieten om op zijn tijd dingen alleen te doen. 

Na 28 jaar in het reguliere onderwijs gewerkt te hebben, heb ik vorig jaar de overstap gemaakt naar deze school. Ik had altijd al een grote interesse voor Montessori onderwijs, maar omdat het volgen van een studie op dat moment niet mogelijk was , maakte ik niet de overstap. Nu ga ik dit jaar de montessori-opleiding doen en heb daar veel zin in. Ik heb inmiddels ervaring in alle groepen , maar het werken met kleuters is wel heel bijzonder. Je ziet ze van dag tot dag groeien en als leidster mag ik ze daarbij helpen. Ook vind ik de intrinsieke motivatie en het enthousiasme van deze jonge kinderen geweldig. Kinderen kunnen zoveel zelf en zijn zo leergierig. Ze hebben alleen de juiste voorbereide leeromgeving, materialen en een enthousiaste leerkracht nodig die ze helpt te groeien in hun sociale en cognitieve ontwikkeling. Zo'n leerkracht wil ik graag zijn. De grote mate van zelfstandigheid, het eigenaarschap van kinderen, de vrijheid in gebondenheid, de vaste routines, het oefenen met alledaagse dingen in de vorm van lesjes, aansluiten bij de behoeftes van kinderen en zelf keuzes leren maken vind ik sterke punten van het montessori-onderwijs. En daarom ben ik blij dat ik na al die jaren de overstap gemaakt heb. Ik vind het heerlijk om met de kinderen mee te gaan in hun fantasie, creativiteit en spel.

Mijn werkdagen in OB2  zijn maandag, dinsdag en donderdag en op vrijdag komt juf Bibi in de groep. We gaan er samen weer een fantastisch schooljaar van maken!

Hoe blijft u op de hoogte?

Regelmatig zult u van mij of van de klassenouders een e-mail ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. We zullen Parro gebruiken om foto's te plaatsen, korte mededelingen te doen of u om te hulp vragen. Ook ontvang ik hierop graag ziekmeldingen. 

Hoe neemt u contact met mij op?

Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is parro de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. Daarnaast kunt u mij mailen ankie.terwijn@montessoriplus.nl.

Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, aarzel dan niet, maar stuur een bericht voor een afspraak  of spreek me persoonlijk aan.

Ik maak dan graag even tijd voor u als dat mogelijk om is of plan een afspraak in.

 

Even voorstellen: Bibi van der Ende


Een dag per week wordt de klas gedraaid door Bibi.