Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BOB2

Deze groep wordt gedraaid door Ankie Terwijn en Margriet Wolters. Margriet is afwezig i.v.m. ziekte en wordt vervangen. 
 

Even voorstellen: Ankie Terwijn

Ik ben Ankie Terwijn, 49 jaar en ben getrouwd met Paul en samen hebben we twee geweldige dochters van 18 en 19 jaar. We wonen met zijn vieren en onze twee katers in het Sportpark in Breda. We zijn een zeer creatief gezin. Mijn man is regisseur, mijn dochters doen een toneel- en dansopleiding.

Ik zelf ben een bezig bijtje. Stilzitten is niet vaak aan mij besteed, behalve als ik keramiek. Daarnaast knutsel ik graag. Tuinieren in onze stadstuin zorgt ook voor ontspanning en daar kan ik helemaal in opgaan. Verder hou ik van lekker eten en koken voor anderen. Ook  klus ik graag in huis. Ik wandel regelmatig in het Mastbos en jullie zullen me misschien wel tegenkomen op een terras in de binnenstad met vrienden. Ik ben een groepsmens, hou van drukte om me heen, maar kan ook erg genieten om op zijn tijd dingen alleen te doen. 

De afgelopen 28 jaar heb ik in het reguliere basisonderwijs gewerkt , een kleine school in de Haagse Beemden. Ik heb daar alle groepen gedraaid. Ook combinatiegroepen. Ik heb geen echte voorkeur voor een bepaalde leeftijdsgroep, alle ontwikkelingsfases vind ik interessant.

Al jaren speelde ik met de gedachte om in een bijzondere vorm van onderwijs te gaan werken. Ik heb me in die 28 jaar dan ook regelmatig georiënteerd en had een grote interesse voor het Montessori-onderwijs. Ook heb ik al vaker klassen op deze school bezocht. De grote mate van zelfstandigheid, het eigenaarschap van kinderen op een Montessorischool vind ik fantastisch. Kinderen kunnen zoveel zelf en zijn zo leergierig. Ze hebben alleen de juiste leeromgeving, materialen en een enthousiaste leerkracht nodig die ze helpt te groeien in hun sociale en cognitieve ontwikkeling. Zo'n leerkracht wil ik graag zijn. Maar steeds waren er weer redenen om de overstap niet te maken. Een van de redenen was om mijn vertrouwde team en school moeilijk  los te kunnen laten. Toch bleef het kriebelen. Nu mijn dochters ouder zijn, mijn man niet meer onregelmatig werkt en ik nu wel tijd heb voor de studie was het moment daar om dit schooljaar de overstap te maken. Deze nieuwe uitdaging geeft me veel energie. Ik werk niet alleen met kleuters, maar geef op woensdag ook les in BB5 , bij Josine. 

Hoe blijft u op de hoogte?

Regelmatig zult u van mij of van de klassenouders een e-mail ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. We zullen Parro gebruiken om foto's te plaatsen, korte mededelingen te doen of u om te hulp vragen. Ook ontvang ik  hierop graag ziekmeldingen. U kunt ook naar school bellen om uw kind ziek te melden.

Hoe neemt u contact met mij op?

Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. U kunt dit sturen naar  leerkracht.bob2@montessoriplus.nl

Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, aarzel dan niet, maar email me voor een afspraak  of spreek me persoonlijk aan.

Ik maak dan graag tijd voor u of plan een afspraak.

Hartelijke groet,

Ankie
 

Even voorstellen: Margriet Wolters

Mijn naam is Margriet Wolters, 47  jaar. Ik ben getrouwd met Willem en samen zijn we  in het rijke bezit van drie zonen. De twee jongsten zitten ook op Montessori+Breda. Daarnaast hebben we ook nog een hond en een kat. Samen wonen we met veel plezier in Breda, in de Belcrum. 

Als gezin maken we graag uitstapjes, we gaan graag naar een museum maar bezoeken ook met plezier een andere stad. Daarnaast zijn de weekenden vaak al gevuld met voetbalwedstrijden van de jongens. Als er tijd over is ben ik graag bezig met haken  of maak ik een wandeling met de hond in het bos. 

School

 Dit wordt mijn derde  jaar op Montessori+ in Breda. Vorig jaar was mijn eerste jaar bij de kleuters. En wat heb ik er van genoten! Het is heerlijk om met kleuters te werken. Hun verwondering over de wereld en het ontdekken ervan is prachtig om mee te mogen beleven. Om er samen met hen 'handen en voeten' aan te mogen geven en ze een stap verder te helpen in hun ontwikkeling is een fantastische taak. En het mooie montessoriprincipe "leer het mij zelf te doen" is zo goed in te passen. Hoe een kleuter daarmee groeit van een schuchtere eerste dagen  naar een trots "bijna groep 3-kind". Het is bijna onvoorstelbaar dat die groei in nog geen twee jaar plaatsvindt. 

Na het afronden van de montessori-opleiding heb ik het afgelopen jaar al veel in de praktijk kunnen uitvoeren van alles wat ik daar geleerd heb. Dit jaar kan ik daar op verder bouwen en nog meer uitbreiden. Dat is iets  waar ik heel blij van word. 

Ik merkte het afgelopen jaar dat twee dagen werken best kort is. 

Het is daarom ook heel fijn dat Ankie en ik om en om vier dagen gaan werken. Onze wisseldag is donderdag. Dus ik werk op donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag en dan is Ankie er weer een week. 

Contact

Mocht je mij willen bereiken dan is het fijn als de mail naar leerkracht.bob2@montessoriplus.nl gestuurd wordt. Op die manier zijn Ankie en ik alletwee meteen op de hoogte.  

Mocht het een persoonlijke mail naar mij zijn dan kan dat via mijn eigen mailadres margriet.wolters@montessoriplus.nl . Deze mail lees ik op mijn werkdagen. 

Uiteraard ben je  ook van harte welkom voor een persoonlijk gesprek. Na schooltijd maak ik graag tijd voor je en/of je kind.