Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BOB2

Deze groep wordt gedraaid door Ankie Terwijn en Bibi van den Ende.
 

Even voorstellen: Ankie Terwijn

Ik ben Ankie Terwijn, 49 jaar en ben getrouwd met Paul en samen hebben we twee geweldige dochters van 18 en 19 jaar. We wonen met zijn vieren en onze twee katers in het Sportpark in Breda. We zijn een zeer creatief gezin. Mijn man is regisseur, mijn dochters doen een toneel- en dansopleiding.

Ik zelf ben een bezig bijtje. Stilzitten is niet vaak aan mij besteed, behalve als ik keramiek. Daarnaast knutsel ik graag. Tuinieren in onze stadstuin zorgt ook voor ontspanning en daar kan ik helemaal in opgaan. Verder hou ik van lekker eten en koken voor anderen. Ook  klus ik graag in huis. Ik wandel regelmatig in het Mastbos en jullie zullen me misschien wel tegenkomen op een terras in de binnenstad met vrienden. Ik ben een groepsmens, hou van drukte om me heen, maar kan ook erg genieten om op zijn tijd dingen alleen te doen. 

De afgelopen 28 jaar heb ik in het reguliere basisonderwijs gewerkt , een kleine school in de Haagse Beemden. Ik heb daar alle groepen gedraaid. Ook combinatiegroepen. Ik heb geen echte voorkeur voor een bepaalde leeftijdsgroep, alle ontwikkelingsfases vind ik interessant.

Al jaren speelde ik met de gedachte om in een bijzondere vorm van onderwijs te gaan werken. Ik heb me in die 28 jaar dan ook regelmatig georiënteerd en had een grote interesse voor het Montessori-onderwijs. Ook heb ik al vaker klassen op deze school bezocht. De grote mate van zelfstandigheid, het eigenaarschap van kinderen op een Montessorischool vind ik fantastisch. Kinderen kunnen zoveel zelf en zijn zo leergierig. Ze hebben alleen de juiste leeromgeving, materialen en een enthousiaste leerkracht nodig die ze helpt te groeien in hun sociale en cognitieve ontwikkeling. Zo'n leerkracht wil ik graag zijn. Maar steeds waren er weer redenen om de overstap niet te maken. Een van de redenen was om mijn vertrouwde team en school moeilijk  los te kunnen laten. Toch bleef het kriebelen. Nu mijn dochters ouder zijn, mijn man niet meer onregelmatig werkt en ik nu wel tijd heb voor de studie was het moment daar om dit schooljaar de overstap te maken. Deze nieuwe uitdaging geeft me veel energie. 

Hoe blijft u op de hoogte?

Regelmatig zult u van mij of van de klassenouders een e-mail ontvangen met mededelingen en andere actuele zaken. We zullen Parro gebruiken om foto's te plaatsen, korte mededelingen te doen of u om te hulp vragen. Ook ontvang ik  hierop graag ziekmeldingen. U kunt ook naar school bellen om uw kind ziek te melden.

Hoe neemt u contact met mij op?

Heeft u een korte vraag of mededeling voor mij, dan is e-mail de makkelijkste en snelste manier om contact op te nemen. U kunt dit sturen naar  leerkracht.bob2@montessoriplus.nl

Maakt u zich ergens zorgen over of heeft u een vraag over het functioneren van uw kind in de klas, aarzel dan niet, maar email me voor een afspraak  of spreek me persoonlijk aan.

Ik maak dan graag tijd voor u of plan een afspraak.

Hartelijke groet,

Ankie

 

Even voorstellen: Bibi van der Ende


Een dag per week wordt de klas gedraaid door Bibi.