Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BOB1

Deze groep wordt gedraaid door Cynthia van den Muijsenberg (maandag, dinsdag) en Debby Kleemans-Radstake (donderdag, vrijdag).
 

Even voorstellen: Cynthia van den Muijsenberg

Mijn naam is Cynthia van den Muijsenberg, 41 jaar. Ik ben getrouwd met Michel en moeder van Sem en Lynn. Als Montessorileerkracht sta ik alweer een hele tijd voor de klas. Na heel wat jaren in de bovenbouw gewerkt te hebben werk ik nu alweer voor het vierde jaar met veel plezier in de onderbouw. 

Wat ik mooi vind aan het Montessorionderwijs is dat ieder kind wordt uitgedaagd om te werken vanuit zijn eigen motivatie en dat het kind dit kan doen op zijn eigen tempo. Als leerkracht ondersteun en begeleid ik de kinderen hierbij of zoals Maria Montessori zei:  'Help mij het zelf te doen'.

In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op pad. Ook probeer ik regelmatig te sporten, lees ik graag een boek of verdiep ik me in een tv-serie.

Hoe blijft u op de hoogte?

Via de mail houd ik u op de hoogte over mededelingen en actuele zaken. Daarnaast plaats ik regelmatig berichten, oproepjes en foto's op de app 'Parro'. Dit is een besloten communicatieplatform speciaal voor het onderwijs.  

Hoe neemt u contact met mij op?.

Via e-mail ben ik snel en makkelijk te bereiken. Mijn adres is: cynthia.van.den.muijsenberg@montessoriplus.nl. Ook via Parro kunnen er korte berichtjes naar mij gestuurd worden.

Voor schooltijd is het erg druk en ben ik vaak niet in de gelegenheid om u uitgebreid te woord te staan, maar mijn deur staat na schooltijd altijd open als u iets wilt mededelen of als er ergens zorgen over zijn.Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een afspraak te maken.

 

Even voorstellen: Debby Kleemans-Radstake

Dit schooljaar wordt mijn eerste jaar op de Montessori+ school in Breda en ik kijk er erg naar uit om er samen met kinderen, collega's en u als ouders een fijn jaar van te maken. 

Hiervoor heb ik 18 jaar gewerkt als stamgroepleider op een Jenaplanschool. Ik heb daarbij ervaring opgedaan in alle bouwen, en het meest recent in de onderbouw. 

Ik vind het werken met kleuters heerlijk. De spontaniteit,  creativiteit en verwondering van deze leeftijdsgroep maken van het werken een feestje. 

Zowel in theorie als nu in de praktijk merk ik dat mijn Jenaplanachtergond ook in het Montessori onderwijs prima tot zijn recht komt. De basishouding van de leerkracht en veel pedagogische principes komen grotendeels overeen. In beide varianten staat het kind centraal bij het werken in de groep. Ik werk graag vanuit vertrouwen in de groeikracht van uw kind, en hoop dat u en uw  kind dat ook gaan ervaren. 

Vanuit vertrouwen kun je vrijuit ontwikkelen! 

Taalontwikkeling is in de loop van de jaren mijn passie en specialisme geworden.  U zult in onze klas dan ook vaak prenten- en andere boeken tegenkomen. 

Via Oost-Brabant ben ik naar Den Bosch gekomen, toen naar Tilburg verhuisd en sinds enkele jaren woon ik met mijn man in Prinsenbeek. 

Ik ben moeder van twee jonge kinderen, Vick van twee en Cis van één. Ook thuis geniet ik volop van het opgroeien van onze twee jongens. We gaan er graag  met z'n allen op uit, en ook thuis is de boekenkast goed gevuld! 

Samen met Thari ga ik nu op donderdag en vrijdag onderbouw 1 draaien. We hebben tijdens de vakantie al met veel plezier de klas ingericht en vullen elkaar qua kennis en kunde mooi aan. We hebben er zin in!

U kunt mij bereiken per e mail: debby.radstake@montessoriplus.nl. Ook op mijn vrije dagen probeer ik geregeld mijn mail te lezen, maar zal Thari uiteraard uw eerste aanspreekpunt zijn. Liever nog spreek ik u persoonlijk. Dat kan zijn 's morgens voor een korte mededeling of 's middags als er meer tijd nodig is.