Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

BOB1

Deze groep wordt gedraaid door Thari van der Made (maandag, dinsdag) en Debby Kleemans-Radstake (donderdag, vrijdag).
 

Even voorstellen: Thari van der Made

k ben Thari van der Made. Sinds 2011 woon ik in Breda, samen met mijn vriend Joey. Sinds schooljaar 2019-2020 werk ik op Montessori+ Breda. Daarvoor werkte ik op een Montessorischool in Spijkenisse; een flink eind rijden! Ik ben dus heel blij dat ik een (minstens zo leuke) Montessorischool in Breda gevonden heb.

Op maandag en dinsdag werk ik in OB1 en op woensdag, donderdag en vrijdag werk ik in MB2. 

Op school vind ik het belangrijk dat kinderen 'leren leren'. Als iets moeilijk of lastig is, kun je verschillende dingen doen, maar opgeven…liever niet. Samen met de leerlingen ga ik die uitdagingen aan. Ik wil ze leren welke stappen ze kunnen nemen als iets lastig is. En; fouten maken moet! Als je aan het leren bent, moet je door 'de leerkuil'. Leren is geen gebaande weg rechtdoor, af en toe zit er een flinke kuil in de weg. Daar moet je doorheen om steeds een beetje beter te worden in hetgeen je aan het leren bent.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen weten wat ze leren en waarom ze dat leren. Welk doel hebben ze voor ogen? Wat kan gebruikt worden om dat doel te bereiken? Ik geef liever geen kant-en-klare antwoorden op vragen van kinderen, maar ik probeer ze in een gesprek zelf achter het antwoord op hun vraag te laten komen. 

In mijn vrije tijd sport ik graag (Crossfit). Ook lees ik graag, maar vooral kinderboeken. In de vakanties gaan mijn vriend en ik graag op reis, het liefst zijn we dan in de natuur en maken we lange wandelingen. Wat is er toch veel moois op de wereld, zo bijzonder. Af en toe een stedentrip slaan we ook niet over, maar wat mij betreft dan het liefst naar Spanje, want dan kan ik mijn Spaans oefenen. Dat is namelijk een andere 'hobby'; nieuwe dingen blijven leren!

 

Even voorstellen: Debby Kleemans-Radstake

Dit schooljaar wordt mijn eerste jaar op de Montessori+ school in Breda en ik kijk er erg naar uit om er samen met kinderen, collega's en u als ouders een fijn jaar van te maken. 

Hiervoor heb ik 18 jaar gewerkt als stamgroepleider op een Jenaplanschool. Ik heb daarbij ervaring opgedaan in alle bouwen, en het meest recent in de onderbouw. 

Ik vind het werken met kleuters heerlijk. De spontaniteit,  creativiteit en verwondering van deze leeftijdsgroep maken van het werken een feestje. 

Zowel in theorie als nu in de praktijk merk ik dat mijn Jenaplanachtergond ook in het Montessori onderwijs prima tot zijn recht komt. De basishouding van de leerkracht en veel pedagogische principes komen grotendeels overeen. In beide varianten staat het kind centraal bij het werken in de groep. Ik werk graag vanuit vertrouwen in de groeikracht van uw kind, en hoop dat u en uw  kind dat ook gaan ervaren. 

Vanuit vertrouwen kun je vrijuit ontwikkelen! 

Taalontwikkeling is in de loop van de jaren mijn passie en specialisme geworden.  U zult in onze klas dan ook vaak prenten- en andere boeken tegenkomen. 

Via Oost-Brabant ben ik naar Den Bosch gekomen, toen naar Tilburg verhuisd en sinds enkele jaren woon ik met mijn man in Prinsenbeek. 

Ik ben moeder van twee jonge kinderen, Vick van twee en Cis van één. Ook thuis geniet ik volop van het opgroeien van onze twee jongens. We gaan er graag  met z'n allen op uit, en ook thuis is de boekenkast goed gevuld! 

Samen met Thari ga ik nu op donderdag en vrijdag onderbouw 1 draaien. We hebben tijdens de vakantie al met veel plezier de klas ingericht en vullen elkaar qua kennis en kunde mooi aan. We hebben er zin in!

U kunt mij bereiken per e mail: debby.radstake@montessoriplus.nl. Ook op mijn vrije dagen probeer ik geregeld mijn mail te lezen, maar zal Thari uiteraard uw eerste aanspreekpunt zijn. Liever nog spreek ik u persoonlijk. Dat kan zijn 's morgens voor een korte mededeling of 's middags als er meer tijd nodig is.