Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

The English Library
The Little English Libary  is een non-profit project met Engelse kinderboeken gesitueerd in onze school op beide locaties. Het project heeft verschillende initiatieven om kinderboeken te promoten op Nederlandse basisscholen met het doel om jonge kinderen en leerkrachten te ondersteunen in het leren van de Engelse taal.

Met behulp van enthousiaste vrijwilligers en diverse fondsen maken kinderen van inmiddels 40 scholen gebruik van de gelegenheid om hier Engelse boeken te lenen. Lid worden is heel eenvoudig. Je kunt tijdens schooltijden een pasje laten maken en direct boeken lenen. De collectie kinder- en jeugdboeken is enorm! Op dit moment heeft The Little English Library ongeveer 3.500 boeken op de Montessori+ in Breda en Prinsenbeek die je kunt lenen en geschikt zijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Op dit moment is er ook een Little English Town Library op de Utrechtse Heuvelrug die boeken uitleent aan 7 basisscholen.

The Little English Library project wordt financieel ondersteund door Avans Hogeschool, The American Book Center Amsterdam en verschillende internationale uitgeverijen. The English Little Library heeft succesvol deelgenomen aan verschillende internationale wedstrijden en was:
  • finalist 2015 School Library Association (SLA) Inspiration Award
  • finalist 2016 British Council ELTons Awards
  • finalist 2016 EP-Nuffic Europees Talenlabel.

Klik hier voor de website van de little English Library op Montessori + Breda.
Klik hier voor de Facebookpagina van The English Libary

The English Library is at the moment closed.