Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

Kinderopvang Pebbels+

 

Opvang door Pebbels

Sinds schooljaar 2015-2016 is Kinderopvang Pebbels+ B.V. (kortweg Pebbels+) de samenwerkingspartner van de Montessori+. Pebbels+ verzorgt niet "alleen" de opvang maar maakt inmiddels een onmisbaar deel uit van de dagelijkse zorg die aan de kinderen wordt geboden.

Het spreekt voor zich dat Pebbels+ net als de Montessori+ de Montessori visie uitdraagt. Alle pedagogisch medewerkers worden Montessori geschoold en iedere jaar vinden er verschillende nascholings- en opfrisbijeenkomsten plaats.

Opvangvormen
Pebbels+ biedt de volgende opvangvormen aan:

Buitenschoolse opvang
Voorschoolse opvang
Vanaf 07:30 (07:00 vervroegd; op aanvraag) is er voorschoolse opvang. Kinderen eten desgewenst een ontbijt, maken hun lunch en kunnen spelen totdat de lessen beginnen. De kleuters worden naar hun groep gebracht; vanaf groep 3 gaan de kinderen zelfstandig naar hun klas.

Naschoolse opvang
Alle dagen van de week is er naschoolse opvang beschikbaar, vanaf het eind van de lessen tot 18:30 (op aanvraag verlengd tot 19:00). De kinderen worden na school opgevangen met wat te eten en drinken en brengen de middag door met begeleide activiteiten die passen bij de kinderen en bij de Montessori visie. Desgewenst krijgt uw kind een verantwoorde warme maaltijd te eten.

Zwemles
Wanneer u BSO afneemt op donderdagmiddag dan bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan zwemlessen. Deelnemende kinderen worden naar het van Sonsbeeck zwembad gebracht en krijgen daar zwemles (diploma A en B). U haalt uw kind na afloop daar op. Neem contact op met de administratie van Pebbels+ voor meer informatie.

Tussenschoolse opvang
Pebbels+ verzorgt in samenwerking met de Montessori+ de tussenschoolse opvang; TSO. De kosten hiervoor bedragen €140,- voor een heel schooljaar. Voor kinderen die gedurende het schooljaar instromen wordt een bedrag naar rato berekend.

Indien u vragen heeft over de administratieve kant kunt u via e-mail contact opnemen met tso@montessoriplus.nl.

Peuteropvang
Vijf ochtenden en vier middagen per week is er peuteropvang beschikbaar voor kinderen van twee tot vier jaar. De tijden lopen gelijk met de schooltijden. Ook binnen de peuteropvang wordt gewerkt met de Montessori visie; die er vanuit gaat dat kinderen van nature nieuwsgierig en leergierig zijn. We hebben een nauwe samenwerking met de onderbouw zodat we samen kunnen zorgen voor een doorgaande leerlijn. De peuters mogen tevens op bezoek bij de kleuters en andersom.

Dagopvang (alleen in Prinsenbeek)
Kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar kunnen 5 dagen per week terecht van 07:30 tot 18:30 (met een optionele verlenging van een half uur vroeger of later). Uniek in Prinsenbeek is dit kinderopvang volgens de gerenommeerde Montessori visie, in lijn met het onderwijs in hetzelfde gebouw.

 

Inschrijven, rondleiding of vragen

Om in te schrijven of om eerst een rondleiding aan te vragen kunt terecht op onze website: http://pebbels.nl/inschrijven/. U kunt telefonisch een afspraak maken door te bellen met de regiomanager, Maaike Maan, op 06 4072 7456.

Administratie
Voor administratieve zaken kunt u (bij voorkeur via e-mail) terecht bij de administratie van Pebbels+ via: administratie@pebbels.nl of via telefoonnummer: 076 5600 294. De administratie is op maandag, dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken tussen 9:00 en 14:00 uur.

Groepen
Wilt u direct onze groepen bereiken  dan kunt u bellen met met de volgende telefoonnummers:

Pebbels+ Breda: 06 3656 8574
Pebbels+ Prinsenbeek: 06 4048 9522

Beide nummers zijn ook via WhatsApp te benaderen.