Montessori- en voltijds hoogbegaafden onderwijs.

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR)

Correspondentieadres: mr@montessoriplus.nl

 

Naam oudergeleding: Rol:  
Bart Maassen Voorzitter
Marloes van den Buijs  
Evelien Dekkers penningmeester + vicevoorzitter
Margot Teurlings  
Marlies Vermeulen  
Dion Delahaye    


Even voorstellen: Bart Maassen

Hallo! Mijn naam is Bart Maassen. Ik ben de trotse vader van Luna en Beer, die beiden in Breda naar school gaan. In september 2018 ben ik voor de eerste keer verkozen tot lid van de MR. Direct tijdens de eerste vergadering werd ik ook nog eens gebombardeerd tot voorzitter.

Ik zie het als mijn taak om jullie ('onze' ouders) zo goed mogelijk betrokken te houden bij de beleidsvorming en -uitvoering van de school. Dit doe ik vanuit de overtuiging dat het netwerk en de kennis en competenties die via jullie bereikbaar zijn, veel waarde heeft voor het onderwijs en de ontwikkeling van onze school. Ik ben daarom ook erg benieuwd welke talenten we allemaal in huis hebben!

Dus, zie je me op het schoolplein? Spreek me aan! Om jezelf voor te stellen, omdat je meer van mij wilt weten, met een idee, een klacht, een plan, een zorg, of gewoon omdat je wilt weten wat er allemaal speelt. Dan doe ik dat ook. En lopen we elkaar steeds mis? Stuur dan een e-mail naar bart.maassen@montessoriplus.nl of bel me op 06-24183687.

Tot sprekens!
 

Even voorstellen: Marloes van den Buijs

Mijn naam is Marloes van den Buijs, ik ben getrouwd met Patricia Epker en samen hebben wij twee kinderen op school in Prinsenbeek; Maarten in HB1 (groep 3) en Nienke in OB1 (groep 1). In het dagelijks leven ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij mensen met een ernstige meervoudige beperking. Een functie die mij steeds weer uitnodigt om zowel naar het grote geheel maar ook naar de vaak o zo belangrijke kleine details te kijken om de mobiliteit, en daarmee ook direct de kwaliteit van leven, positief te beïnvloeden. In mijn vrije tijd ben ik het liefst buiten te vinden. We brengen als gezin veel tijd in de natuur door samen met onze hond.

Ik heb mezelf verkiesbaar gesteld voor de MR om mee te denken over het reilen en zeilen op school. Ik wil me hier samen met de andere MR-leden maar ook samen met u voor inspannen. Laten we samen zorg dragen voor een school waar kinderen met veel plezier naartoe kunnen komen, ouders hun kinderen met een goed gevoel naartoe brengen en waar leraren een fijne werkplek hebben. Daar hebben we ook u, alle andere ouders/verzorgers bij nodig. Spreek me dus gerust aan op het schoolplein of via mail op: marloes.van.den.buijs@montessoriplus.nl.


Even voorstellen: Margot Teurlings

Ik ben Margot Teurlings en ben 56 jaar. Ruim 25 jaar werk ik in het onderwijs waarvan 18 jaar op de oude Apolloschool in Prinsenbeek. Samen met Yvonne werk ik in P-OB2 op maandag en dinsdag. Vanaf januari sta  ik, samen met Nienke, in P-OB1 op donderdag en vrijdag. Ik ben al vele jaren lid van de MR en heb ook een aantal jaren in de GMR gezeten.

In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin en ga vaak wandelen met onze oude pony. Verder houd ik van lezen, thee drinken en knutselen.
Hartelijke groeten,
Margot Teurlings

 

Even voorstellen: Marlies Vermeulen

Mijn naam Marlies Vermeulen. Ik ben 50 jaar, getrouwd met Ernst. We hebben 3 kinderen Maartje (23 jaar), Janneke (21 jaar) en Gijs (17 jaar).  In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Ik vind het ook heel fijn om in de tuin te zitten en een goed boek te lezen. In de vakantie gaan wij graag op pad met de caravan. Frankrijk, Kroatië maar ook Denemarken of Noorwegen het is allemaal fantastisch.

Sinds 1 december 2018 ben ik op maandag, donderdag en vrijdag leerkracht van BOB3 en sinds februari 2019 lid van de personeelsgeleding van de MR. In 1991 ben ik afgestudeerd aan de PABO in Breda en sindsdien heb ik op verschillende scholen in verschillende bouwen en groepen gewerkt.


Even voorstellen: Dion Delahaye

Inmiddels werk ik dertien jaar op de Montessorischool en sinds kort ben ik lid van de MR. De MR is voor ouders en personeel een belangrijk instrument, omdat het de mogelijkheid verschaft om op de hoogte te raken van schoolzaken die niet direct zichtbaar zijn, maar wel invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken.
Belangrijk vind ik dat het Montessorikarakter van de school in stand blijft. Dat geldt voor de kinderen, maar ook voor de leerkrachten. Dat houdt voor mij in dat de zelfstandigheid en de eigenheid van leerkrachten gerespecteerd blijft.
Een ander aandachtspunt zijn de arbeidsomstandigheden van de leerkrachten. Het werkverdelingsplan, waarin allerlei organisatorische zaken waarover het team zeggenschap heeft opgenomen zijn, speelt daar een belangrijke rol in.
Aangezien ik lang geleden ouder was van twee kinderen op onze school en op dit moment de opa ben van twee Montessorikinderen, heb ik een open oog voor de positie en het belang van ouders.